onsdag 3 januari 2018

Manöver!

Jag läser att i Stockholm är det en väldig brist på förskollärare. Och det kommer att bli värre. Antalet inskrivna förskoleelever (smaka på den va! småttingarna har blivit elever!) kommer att öka med hela 22 procent fram till 2026. Det här innebär att man skulle behöva anställa 2 nya förskollärare varje dag! Men problemet håller på att lösas! Stockholm ska köpa utbildning från landets universitet för att utbilda stans barnskötare till förskollärare!

Jo, men det är ju bra! Om det funkar. Och funkar det inte så går det nog bra ändå. För det måste det ju. Barnen finns där och i förskolan ska de in och så hittar man nog personal. Och är det lite skralt på den fronten går det också. Antar jag.

Det är häftigt ändå! En hel armada av personal som ska ta hand om våra små behövs! Tänk er! Det behövs två nya om dan...varje dag...ända fram till 2026! Och det är bara i en stad i vårt avlånga land! Det svindlar lite. Men det är nog bara för mig! För kursen är utlagd, spikad och klar! Fälttågsmanövern är igång och man rycker vidare enligt de nya planerna. För målet är fastlagt. Varenda unge, förlåt, elev, ska in i verksamheten! Kosta vad det kosta vill!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar