söndag 14 januari 2018

Helgen...

...går mot sitt slut! Snart är måndagen här igen! Helgen gick fort...som den brukar!

Fredag...maken kom hem strax innan lunch! Vi pratade och åt lite lunch och promenerade till mellanstadieskolan för att möta 11-åringen. Sen drog maken igång med lite renoveringsfix och jag umgicks med barnen och städade en garderob och fixade fika och ordnade med kvällsmaten sen.

Lördag...läxplugg...eget och skolans. Lunch och tvätt och sen upp på vinden och letade skridskor. Och sen gick jag och de två yngsta till fotbollsplanen där de brukar spola is...och det var is att åka på...inte jättebra men ändå helt ok! Och barnen tyckte det var härligt att åka i mörkret!
Sen hem och fundera ut lite mat...hemgjord pizza...sätta det, kolla vad som fanns i kylen...iväg till affären och köpa skinka och ananas...hem och hacka och som tur var var maken färdig med byggande och dusch och kunde kavla ut. Sen åkte maken och äldste sonen på revy tillsammans! Roligt för dem att få lite egentid! Och jag och barnen fixade färdigt pizzorna och åt tillsammans. Sen blev det Harry Potter framför tv:n.! Mysigt! Det var länge sen jag såg Harry Potter och för sexåringen var det första gången...och han älskade det! 

Söndag...plugg med elvaåringen och trettonåringen...matte och engelska och tyska och religion...Maken snickrade och sågade...Skjuts till freerunning...fram och tillbaka och sätta ett par av barnen att fixa stuvade makaroner och korv! Det skötte de bra! Äta och iväg igen! Hem och plugga lite mer! Tvätten och disken! Och en kladdkaka in i ugnen: Min pappa tog sista hämtningen...skönt att slippa åka igen! Och så fika och lite snack med de stora barnen. Kvällsmaten skulle förberedas. De yngsta tre gav sig ut i trädgården och höll på med sina airsoftpistoler...härligt att se dem smyga förbi och höra glada röster... och sen kvällsbad för minstingen! Och sen kunde friden lägra sig lite...potatissallad och köttbullar och korv (igen) framför tv:n...Harry Potter igen! Och N är som förtrollad!

Ja, så har helgen kommit och nästan gått! Och vardagsveckan kan börja igen! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar