tisdag 23 januari 2018

Igår var det måndag! Första vardagen på veckan! Jag gillar vardagar! De är roliga! Meningsfulla! Vanliga och vardagliga men bjuder alltid på något nytt! 

Vi gjorde exakt som vanligt! 

Förmiddagsstädning. Inte mycket att orda om. Exakt detsamma som vanligt som behövde åtgärdas och fixas med. Och så hann jag med att torka av köksluckor och diskbänken ordentligt. Skönt.

Förmiddagsskola! Inte mycket att orda om heller. Vi kör samma. 

Matte! Vi började i 1:ans andra mattebok. Den var lika luftig och pysselaktig och full av onödigt jobb som den andra. Men vi jobbar på. Hoppar över det som är för fånigt. 
Läsning. Det går bra. 
Sen började vi med en ny bok från 50-talet. Den handlar om att lära sig skriva och stava och berätta i skrift. Den är toppenbra! Idén förr var att barnen under första terminen i 1:an skulle lära sig läsa och skriva bokstäverna. Andra terminen drog man igång själva skrivandet. Och det var hänsynsfullt...lite i taget och en ständig framåtrörelse. Ett bygge. Första lektionen handlade om att skriva av ett antal enkla ord. Det gick riktigt bra.
Emellan varje "lektion" sprang sexåringen ifrån och tog en trudelutt på pianot! Han är så förtjust i att spela! Han tränar på sånt han kan och försöker lära in ett par nya låtar och har börjat hitta på en egen låt som jag får skriva ner noterna till! Han är lekfull men klarar ändå av att lära sig på ett systematiskt sätt. Han har tränat lite på att spela skalan c-c och det har varit lite lurigt att få till hur man gör med fingrarna för att få dem att räcka till för hela skalan - det finns ju ett givet sätt att göra det - och till slut satt det! Nu är nästa mål att klara det med båda händerna på samma gång! Och det är inte så lätt! Jag vet, för jag kommer ihåg hur krångligt det var att få till det när jag var barn. 
Efter lunchen tog vi skrillorna och gick till isbanan! Mina föräldrar var ute och gick och fick syn på oss och kom och pratade lite! Morfar spelade lite hockey med N och det var förstås kul! Det är härligt att kunna gå ut och röra på sig mitt på dan! Njuta av frisk luft och vila ögonen på allt vackert vintern bjuder på. På planen var det tomt. Inte en kotte i sikte förutom några vuxna, pensionärer, som åkte skidor eller promenerade. Några barn fanns inte så långt ögat kunde nå. Det är trist. Att vardagen blivit så tom på folk. Alla på sin plats.
 N njöt av att åka fort...han älskar verkligen skridskor! Han åkte flera varv och vi fick ta tid på honom! 
Sen fick vi ge oss hem...bröderna skulle komma från skolan! Varm choklad och mackor framför Harry Potter! Mysigt! Skönt att vila lite när man kommit hem från skolan! En stund...för sen fick vi dra igång med eftermiddagsjobbet...fiol med 11-åringen och religion med 13-åringen! Vi hade fullt jobb ända fram till kvällsmaten! Det är tur att jag finns i huset så att jag kan hjälpa till! Inga kommentarer:

Skicka en kommentar