torsdag 30 mars 2017

Vårsysslor!

Det är så härligt med vår...även om den står och stampar...tar ett steg fram och ett tillbaka! Men våren är hursomhelst igång! Ingen tvekan! Och det är härligt! Man får lust att vara ute...städa trädgården, klippa och plocka...tänka och planera! Barnen njuter av tunnare kläder, lättare skor...känslan av att vara lätt...hoppa, springa, ta fram sånt som legat i förrådet hela vintern! 

Dagarna blir lite mer varierade, friare...

I förrgår tog jag och 6-åringen cyklarna till Lidl. Där snokade N runt som han brukar och letade spännande saker. Och den här gången hittade han ett par rullskridskor! De ville han ha och pengar kvar från födelsedagen fanns så vi slog till! Han testade direkt vi kom hem och det var ju jättekul! Jättesvårt men jättekul! 
 Sen är det ju fasta...och då ska man väl ha lite fastlagsfjädrar och sånt! Så vi tog ur den gamla ljungen och enriset ur blomlådan och hämtade lite kvistar och satte ner två påskliljekrukor vi också fyndade på Lidl...och några kycklingar och fjädrar! Det känns uppiggande och fint att se det här när vi går ut och in ur huset! 
Och ute i rabatterna pyntar det sig av sig självt! Krokusen har slagit ut och fler och fler kommer varje dag! Detta gör oss glada varje gång vi går förbi! 
Vi har klippt bort allt gammalt och torrt i rabatterna och jag fick mycket hjälp av 10-åringen! Han klippte på i rask takt och passade på att leta insekter på samma gång! En nyckelpiga och många spindlar kröp omkring bland riset! 
 Igår åkte vi till en restaurang tillsammans med mina föräldrar! Där hade de också fixat vårfint och bytt gardiner och stolsöverdrag...allt vitt...ljust och vårigt! Och maten var god som vanligt! Och N tyckte det var roligt att välja själv och hämta själv och känna sig stor! 
Vi har suttit ute och fikat ett par gånger också! Det är så mysigt att jag är hemma och kan ta emot barnen när de kommer hem från skolan! Det gör mig glad! Det är trevligt att kunna duka ut mellanmål åt dem...sitta med vid bordet...prata om dagen som varit, om ditt och datt...träffa någon kompis som ibland följer med hem! 
 N har blivit ännu mer förtjust i att klättra i träd! Och det beror på att hans ben blivit så långa! Nu tar han sig upp i träd där han förut behövde lite bärhjälp för att ta sig upp! Han njuter av sina nya färdigheter! 
Ja, det är härliga dagar! Och härligare blir det...mycket att se fram emot...både stort och smått...allt som kommer att börja växa, de nya färgerna och det nya ljuset, värmen, påsklovet...och sommaren så småningom! Inga kommentarer:

Skicka en kommentar