tisdag 14 mars 2017

Igår...

...var en dag som alla andra...inget särskilt hände...precis som vanligt...men ändå var det en rolig och fullspäckad dag! När barnen kommit iväg till skolan städade vi snabbt undan för sotaren skulle komma. Det var spännande tyckte 6-åringen! Och det var roligt att sotaren såg ut som en sotare skulle göra...med svarta kläder och mössa och en järnkula och en lång järnborste! Och spännande var det att höra hur det raspade och lät från öppna spisen när sotaren var däruppe på taket! 
När sotaren gått städade vi lite på övervåningen...det är lustigt det där med städning...hur mycket städning som krävs i ett hus! Lite extra städning blir det väl i och med att vi är så många som var och en kanske inte stökar till särskilt mycket men sammanlagt blir det en del att ta rätt på...När vi var klara gjorde vi lite roligheter...spelade kort, lekte bokstavslekar...en rolig lek just nu är att jag ger N några bokstäver som han ska försöka bygga ihop till ett ord och sen blir det hans tur att hitta på ord, samla bokstäver och låta mig gissa! 
Sen drog vi på en film...Draktränaren från Dräggö är favoriten just nu! Jag tittade en stund och sen fixade jag med lunchen! Filmvisningen blev till en teckningsstund också och när maten var färdig fick jag en så fin teckning av två drakar och ett sånt där hus vikingarna bor i! 
Efter maten och en kopp kaffe tog vi cyklarna och cyklade till en lekpark. Det var tomt där förstås...det är ju alltid det. Men det var kul ändå. Vi pratade en hel massa medan N testade de olika lekgrejerna. Och en tur in i skogen blev det för vi kunde se en jättestor sten vi ville kolla lite extra. Och sen blev det lite matlagning av sand och snö och is och jag blev bjuden på en tårta! 
Sen blev det dags att ge sig hemåt igen...skolbarnen skulle snart komma hem! Vi hann precis fixa lite fika innan den första öppnade ytterdörren. Varm choklad och grädde med kakao på toppen och tunnbrödsmackor med skinka och gurka blev det! En kompis till 10-åringen hade följt med så han fick också mellanmål och stanna för att leka ett par timmar! De två 10-åringarna och N tittade lite på datorn först men sen blev det roligare att ge sig ut och leka krig i trädgården! Vi andra fixade inne...13-åringen satt nere och pratade lite med mig och skolan och sen spelade vi fiol tillsammans. Och sen var det 15-åringen som behövde hjälp med en uppsats om Indien...vi spånade tillsammans och letade fakta på nätet och sen skrev vi en plan och så satte han fart med att skriva på egen hand. Och sen blev det matlagning och kvällsmat och tv-tittande och sagoläsning och så var dagen slut! Och så hamnade jag och maken som äntligen kommit hem från jobbet framför tv-n och såg Husdrömmar tillsammans. Det är alltid intressant att se vad folk har för drömmar när det gäller hus...vilka stilar som finns, hur man resonerar och framför allt...vilka liv som levs...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar