fredag 24 mars 2017

Vårdagar

Nu är det fredag kväll och vardagsveckan är slut! Hemmet är städat och en laxsida står i ugnen och är snart färdig! Det känns skönt med helg! Maken har jobbat mycket på sista tiden och är ledig idag! Så det känns som om det har varit helg hela dagen! Vi njuter av våren som är på väg med stormsteg och är ute både före och efter lunch! 

I går var jag och 6-åringen ute i skogen på förmiddagen! Vi ville spana efter fåglar! Vi såg nötväckor och en hackspett och flugor och en fjäril! Och så hittade vi en gammal brunn! Det var lite läskigt fast inte farligt egentligen. Vi gick där i godan ro och spanade uppåt trädkronorna på ett ställe där det legat ett torp för länge sen. Plötsligt såg jag en rund fördjupning och vi stack lite med pinnar i och försökte gräva lite...en murad kant dök upp och sen kunde vi plötsligt sticka ner en lång pinne så nästan hela försvann ner! Det var spännande och lite ruggigt. När vi kom hem ringde vi kommunen och bad dem komma och titta på den. Sen gick vi vidare och uppåt åsen till toppen och däruppe stod en tjej med en så söt hund! En fransk bulldog! Och den fick vi klappa och vi frågade lite om den. N deltog i samtalet och ställde en hel del frågor och klappade och började drömma ännu mer om en egen hund. Det är roligt att se att socialiseringen funkar så bra utan dagisträningen. Det har räckt att umgås med vuxna som pratar med folk på vanligt manér. 

Och så såg vi att en del björkar fått så fina hängen! Ännu fler vårtecken som gladde oss! 
Och så kom vi ner till ett träd som barnen gillar att klättra i! Det är så många grenar att klänga på! Här hade N att göra en bra stund! 
 När vi kom hem fixade vi lunch och sen kom storebröderna hem och 10-åringen blev så nyfiken på brunnen att vi fick ta en cykeltur dit! 
Och sen började barnen leta spår efter den gamla bebyggelsen! De baxade undan stenar och tittade under och hittade porslinsskärvor och gamla plåtburkar och en tom patron! Det var riktigt fantastiskt tyckte killarna! 
Idag har vi städat och varit ute i trädgården och städat. Och så cyklade jag och maken och N till affären för att handla lite inför kvällen! Och på vägen dit såg vi tre harar! De var inte särskilt rädda, bara vaksamma, så vi kunde titta på dem en bra stund innan de hoppade iväg! På bilden nedan sitter en liten hare...så väl kamouflerad att man knappt kan se den! 
 Och när skolbarnen kom hem tog vi fram studsmattan! Det var riktigt kul...så länge sedan de studsade senast! Ett par timmar hade de att göra innan de tröttnade och kom in svettiga och rödblommiga! 
Och snart ska vi sätta oss och äta lite kvällsmat och sen blir det tv och pop corn! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar