söndag 12 mars 2017

Vår!

Nu är våren på väg! Det känns underbart! Det är ljust...solen värmer...det är andra ljud...det doftar...liv och nytt! Tvärsöver gatan har ett skatpar mycket att göra! De bygger ett bo i en jättestor en! De kämpar och står i hela dagarna...flyger fram och tillbaka med kvistar...en brukar sitta inne i enen och ta emot kvistarna och den andra är hantlangare! Det är roligt att titta på dem! 


I fredags tog jag och de två yngsta barnen cyklarna ut till vår lilla fågelsjö! Vi ville se om det kommit några fåglar. Men isen låg kvar och det var bara en massa kråkor där. Ett stort gäng gick omkring på isen...undrar varför. Och så kom en stor svärm starar och slog sig ner på isen de också. Märkligt. Vi kikade lite i våra kikare och njöt av den vackra naturen. Det spelade ingen roll att det inte fanns några fåglar att titta på. Men så plötsligt kom tre svanar flygande. De slog sig också ner på isen. Två var tydligen ett par och den tredje fick hålla sig på sin kant. Paret hade fullt upp med att uppvakta varandra. De dansade...så vackert att se dem! 

Igår var det ännu vackrare väder...solen sken och himlen var helt blå! Vi tog samma tur igen och blev lite fler som gick också. Tre barn och maken och mina föräldrar följde med. Vi gick lite längre...bort till ett litet fågeltorn. Svanarna var borta och inga andra fåglar förutom kråkor fanns att se heller. Men strunt samma! Det gröna gräset hade börjat sticka fram. Myggor surrade över markytan. Våren är i full gång! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar