måndag 17 oktober 2016

Shoppinglördag!

I lördags åkte vi och shoppade hela familjen! Det är inte så ofta vi gör det så det var mysigt! Mormor och morfar följde med för de ville titta på lite saker och den äldste sonens flickvän var också med! Så vi var ett stort gäng! Vi gick lite som vi ville...i grupper...och samlades och åt lunch tillsammans...thaibuffé! Jättegott! Och sen fikade vill tillsammans på IKEA. 

Vad vi handlade? Jo, lite av varje! Två av barnen behövde vinterskor. 
De här hittade 12-åringen på Stadium! Bara ca 500 kr! Det var vi glada över!
10-åringen fick ett par kängor från Viking. Vi hittade dem på XXL. Tyvärr kostade de rätt mycket, nästan 1000 kr. Men de var de enda vi hittade som kändes bra. Och det finns ju i alla fall ett barn som kan ärva dem så småningom. 

De två näststörsta barnen gymmar mycket nuförtiden. Flera gånger i veckan är de på gymmet - tillsammans ibland och med kompisar ibland. Det är så kul att de tränar och försöker ta hand om sina kroppar och bli starka och snygga! Och i söndags tog de med 12-åringen för första gången! Han var väldigt glad över att få följa med! Det kändes lite pirrigt att gå på gym för första gången...men det var väldigt roligt tyckte han! I alla fall...de behövde lite mer träningskläder och hittade allt på Stadium! Tre t-shirtar var för 199 kr för alla tre. Och varsitt par joggingbyxor!
 14-åringen växer så det knakar och har växt ur en del kläder. En ny t-shirt hittades på rean på Brothers! 
Och så handlade jag också! Det brukar jag inte så ofta men nu behövde jag verkligen ett par nya kängor och en ny jacka! Har gått och huttrat i min gamla slitna övergångsjacka ett tag nu! Jag hittade båda sakerna på Intersport! En dunkappa från McKinley för 999 kr och ett par kängor också från McKinley för bara 699 kr! Och så fick jag en ny halsduk av min mamma! En jättefin hon köpt på Rabalder för något år sedan och som hon inte riktigt trivdes med! Men det gjorde jag! På IKEA handlade vi det vanliga...servetter, värmeljus, batterier, glödlampor...Jag var mest glad över ett par nya kuddar som jag ska ha i min nya kökssoffa! Och så hade de fått hem en ny sorts glas! Jättefina! Det kändes extra lyxigt att dricka vatten och mjölk till kvällsmaten igår kväll tyckte både jag och barnen!


Barnen handlade lite nöjesgrejer också! Det är så svårt att låta bli att hitta roliga saker! Och så svårt att säga nej! Men jag gör så att jag låter bli att lägga pengar i de tre yngsta barnens plånböcker den här månaden så får sakerna vara månadspengen istället! 12-åringen valde ut ett nytt tv-spel. Det är så bra på Game Stop - de har begagnade spel där för lite lägre priser! Och 10-åringen hade länge önskat sig en riktig pilbåge så det fick han en. 5-åringen var sugen han också...men den var hård att spänna för honom och han valde ett armborst istället! Ett som man kan skjuta sugproppspilar eller vinkorkar med! Båda blev glada och nöjda och i går, söndag, var vi ute på en fotbollsplan och sköt prick! Roligt! 

Ja, nu har vi handlat ordentligt! Och jag tror att vi har nästan allt vi behöver till vintern! Och nu får vi nog hålla igen ett tag! Även om man försöker handla sånt som inte är så dyrt och även om man inte köper särskilt mycket till var och en i familjen drar det iväg och kostar en hel del!

4 kommentarer:

 1. När man inte handlar så ofta så känns det som att det drar iväg direkt när det behövs fyllas på, särskilt till vintern. Skor, någon jacka, ullstrumpor. Till mig själv? Sällan! ;-) Men i år blir det nog något nytt och fint plagg till jul- och nyårshelgerna. DET är jag värd! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vintrarna är värst när det gäller klädinköp! Och visst är det roligt att köpa sig något nytt och fint emellanåt! Extra mycket gläder man sig förstås när det inte händer så ofta!

   Radera
 2. Hej!

  Kan tipsa om att beställa kläder och skor från sports direct, det är en engelsk sida med riktigt bra priser. Har handlat mycket därifrån till barnen och det är lika bra kvalite som andra affärer.

  Hälsningar från skåne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tips! Ska kolla in genast!

   Radera