tisdag 4 oktober 2016

Nya förslag...

Kd har kommit med nya förslag när det gäller familjepolitiken.

- Barnfamiljer ska få del av barnomsorgspengen genom att få 6000 kr i handen för barn som vårdas i hemmet tom barnen är 3 år.
- Föräldrapenningen ska vara helt fri från kvotering.
- Föräldrar som jobbar får ett skatteavdrag på 500 kr i månaden. 

Jag tycker att det är bra att det finns ett parti som vill något annat än det vanliga - alltså mer förskola, kortare tid med föräldrarna - särskilt då med mamma.

Samtidigt blir jag så trött. Tänker ibland att ett så litet parti kunde kosta på sig att vara lite modigare! Inte spela med i reglerna så hemskt mycket. Ta chansen att våga vara lite mer "nytänkande". Lyfta de riktiga frågorna när det gäller barn och familj.

Som det där med 3 år. Varför just 3 år? Hur blev det en gräns för när det inte längre är lämpligt för föräldrar att ta hand om egna barn? Men det är väl kvinnofrågan som ligger och spökar. Kvinnofällan. För mycket och för lite skämmer allt. Men jag önskar att det fanns någon politiker, något parti, som började prata om grundfrågan - ska föräldrar få lov att bestämma över sina egna barns omvårdnad och fostran? Precis som barnkonventionen faktiskt fastslår. Ja, och så funderar jag på det där med skatteavdraget två arbetande föräldrar ska få göra. Det känns konstigt. Varför ska arbetande föräldrar ha ännu mer pengar? De har ju redan två jobbskatteavdrag, kraftigt subventionerad förskola och fritidsverksamhet samt möjlighet att dra av för dubbla rot- och rutavdrag. Räcker inte det?

Men man får vara glad över det lilla. Över att något parti vill bestämma att föräldrar ska få lov att fostra sina egna barn i det egna hemmet i hela tre år. Det är alltid något. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar