söndag 30 oktober 2016

Helgen...

...gick fort! Men det gör inget för nu har vi lov! Det ska bli härligt att ha barnen hemma hela veckan, få sova ut, vara uppe lite längre och se bra filmer tillsammans, kunna hitta på lite roliga saker på dagarna! 

Fredagen startade jag och 5-åringen med storstädning. Ville göra extra fint till dagen efter när vi skulle fira barnens pappa, min makes, födelsedag! Så vi dammade och torkade golv och städade under soffdynorna och under soffan, torkade golvlister och en massa annat! N hjälpte till så mycket han orkade och fixade roligheter mitt i städningen...soffdynorna blev hoppkuddar och en liten koja och sen en bana för kullerbyttor! Efter lunch tog vi lite paus och gav oss ut och spanade på fåglar och lekte i en lekpark en stund. Kratta löv hann vi också med! 
Sidensvansarna var i farten igen! De for som vanligt kring i stora svärmar på himlen och slog ner i olika buskar och träd och försåg sig! Vi spanade och beundrade...och det var tur det! För idag när vi var ute och gick tyckte vi att det var så tyst...vi funderade på vad som inte stämde...och kom på att man inte längre kunde höra sidensvansarnas svirrande ljud! De hade gett sig av! Och rönnbärsträden är tomma. 
I går  hade vi kalas! Mormor och morfar och farmor kom! Och alla barn var hemma. Vi åt tårta och drack kaffe. Sen tittade vi på hemmagjorda filmer. Vi har överfört ett par av våra första filmer, från vårt äldsta barns första tid i livet, från gamla band till dvd-skivor och det var så roligt att se honom...och oss själva! Så länge sen! Snart 19-åringen som numera är en stor karl var så liten och söt!
Sen musicerade vi! Piano och fiol och så kom dragspelen fram också tillslut! Det är så roligt att spela tillsammans! Kvällsmat åt vi också tillsammans! Och sen gav sig de två äldsta ut på halloweenfestligheter med sina vänner och vi andra tittade lite mer på film och sedan på Så ska det låta! 12-åringen och 10-åringen tyckte det var trist och drog sig tillbaka till övervåningen och drog på en bättre film! Lille N blev trött och fick på sig pyjamas och sina tänder borstade och sen somnade han så gott i mitt knä! 

Idag bytte maken till vinterdäck på bilarna! De två yngsta var med och hjälpte till lite! En cykeltur till mormor och morfar hann vi också med! Och så en massa skjutsning till och från freerunning som vanligt! 
Och nu är det söndag kväll! Det är redan mörkt därute fast klockan inte ens är 5! Det är mysigt! Snart blir det söndagsbastu och söndagsbad och så lite kvällsmat och tv på det! 
2 kommentarer:

  1. Ser gott ut! Och roligt att läsa om sidensvansarna... jag tänker på dem som vinterfåglar? Men de kommer kanske hit senare? De kanske drar söderut nu för att äta resten av landets rönnbär?!

    SvaraRadera
    Svar
    1. De kommer från Ryssland och norra Finland har vi läst oss till och drar söderut när hösten kommer. Tror de brukar stanna i Sverige. De brukar komma hit ungefär den här tiden - men det brukar inte vara så många som det varit i år! Man brukar se dem ett par dagar och sen är de borta - men i år har de varit här i ett par veckor! Kanske är det som du skriver- att de drar vidare söderöver och äter sig vidare!

      Radera