onsdag 5 oktober 2016

Förskolepooler...


Det är ju svårt att få vikarier till förskolorna i landet verkar det som. Det står så i tidningarna i alla fall. I Skellefteå har man kommit på hur man ska göra. Man har startat förskolepooler. Det är jättebra för de som är anställda i poolerna. De har tillsvidaretjänst och fast arbetstider oavsett vilken förskola de hamnar på. Och det är ju så kul också! Tänk att få möta många olika barn och få vara på flera ställen! Det låter ju jättekul. Varierande. Undrar vad barnen tycker bara. Om de också tycker att det är jättekul att träffa nya spännande vuxna. Och hoppas att föräldrarna tycker att det är jättekul att deras barn får lite variation. Att man inte riktigt vet vem som tar hand om ens barn...tja, det är ingen big deal.

Men visst, det är ju bra att verksamheten funkar, att det löper på...att stordriften löper smidigt. Varje individ är bara en kugge i ett väldigt maskineri. Man får ställa in maskinerna så att de snurrar som de ska, så att inga stopp i produktionen uppstår. Det är bra...vi kommer på hur vi ska trimma oss själva för att hålla liv i systemet som vi en gång byggde upp för att bli fria, få det bättre. För det var väl så. Förskolorna har vi fått för att kvinnorna skulle bli frigjorda och för att barnen skulle tas om hand av proffs och för att tillväxten skulle öka. Så var det sagt. Och nu har vi fått det vi ville han. Och det är ju bra. Vi är fria, glada, lyckliga...tänk vilken fin värld vi har där kvinnor varje morgon kan lämna in sina barn på förskolorna, åka iväg till kanske en  pool och hamna på alla möjliga förskolor där de ordinarie proffsen blivit sjuka, träffa massor av gulliga barn...kanske kommer man till och med av en ödets nyck till sitt eget barns förskola...och det kan ju också vara jättekul. Variation.
2 kommentarer:

 1. Man vet inte om man ska skratta eller gråta. Läste också att forskare har börjat tvivla på heltid för alla, att det finns mer än att bara arbeta, ja varför inte bara göra det enkelt att låta folk själva bestämma över sina liv med arbete, familj etc.

  Hälsningar från skåne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är en förvirrande och förvirrad värld därute. VI ska jobba mer men jobben blir färre, barn är för långa dagar på förskolan men ändå ska det vara mer...Lite färre pekpinnar kanske...och lite mer att säga till om...vore inte så dumt.

   Radera