tisdag 30 juni 2015

Regnbågsfärger

Helt plötsligt har hela Facebook blivit regnbågsfärgat. Inte hela då kanske men ganska mycket. En stor del av alla profilbilder är numera regnbågsfärgade. Det är fint. Det är fint att man vill stötta en grupp som är utsatt. Jag vet inte exakt hur utsatt den gruppen är nu i Sverige men hur som helst är det ju fint. Sen tänker jag att tänk om vi som kämpar för att vara hemma med våra barn skulle öppna garderobsdörren på vid gavel och skaffa oss en flagga och få stöd från de som inte har de där känslorna och övertygelserna som vi har. Det vore också fint! Och så tänker jag att det ironiskt hur allt är! Förr var det fult att vara homosexuell. De fick smyga och gömma sig, stanna i garderoben. Hemmafrun däremot, hon var fullt accepterad i samhället. Nu, nu är det precis tvärtom. Att vara homosexuell är ok men att vara hemmafru det är något mycket suspekt. Något som är så konstigt att det inte ens går att låtsas om att det finns såna märkliga och osunda människor som faktiskt vill vara det, eller rentav har tagit steget fullt ut och faktiskt blivit det.

4 kommentarer:

 1. många säger att man visst har val...att man visst är accepterad men nej det tycker faktiskt inte jag man har..inte ngt val som stöds av resten av samhället iaf.
  vi får skaffa oss en liten flagga vi med.

  å ja detta med uppfostran....jag har själv ganska mkt tankar och så och kan tycka många barn är lite ouppfostrade om man får säga så men jag gillar inte alla artiklar som härjar runt..
  så mkt snack liksom och klag
  utan att se bakgrunden

  tror också tiden är viktig...hur ska man hinna uppfostra ,hur ska barnen hinna se hur livet är när man inte umgås.

  nu ska jag sova här.

  natti natti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig i det du säger om att ha ett val. Allt är emot oss - från det ekonomiska systemet till de attityder som finns. Så inte är det lätt att "välja" vår väg. Först ska pengarna fram och sen ska man ställa sig utanför resten av samhället. VIsst går det - men det krävs en hel del av en för att ha möjligheter och modet att göra det. Vi kanske borde skaffa oss en liten flagga! Men vi är nog inte lika spännande och häftiga som andra utanförgrupper - det är nog lugnast om vi är undanskymda och tysta så vi inte väcker några skuldkänslor. Kram!

   Radera
 2. En flagga var ju en utomordentligt bra idé!! Jag skulle smycka min Facebooksida direkt!! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det en bra idé! Det var fö någon på fb som kom med idén! Skulle också gärna stoltsera med en sån flagga på fb!

   Radera