fredag 19 juni 2015

Midsommar!

Så har midsommarafton kommit och gått! Det var en riktigt regnig dag men ändå mysig och fin! Vi åkte till en hembygdsgård som vi brukar och min mamma bjöd på jordgubbstårta som hon brukar! Det var gott! Som det brukar! Sedan lyssnade vi på ett par trubadurer som sjöng så vackert. De sjöng gamla visor och lite nyare också och det var väldigt stämningsfullt. Vi dansade inte runt midsommarstången för det var inget barn som ville. Men vi fiskade fiskdamm och spelade på chokladhjul och red på ponnyhästar. Det regnade nästan hela tiden men vi hade både regnjackor och paraplyer så det gick bra!
 
 
 När vi kom hem så sken det upp och vi satte igång grillen och barnen började leka i trädgården. Studsmatta och kubb och trädklättring och lite annat! Vi åt matjestårta ute i trädgården som förrätt...
...och sedan blev det grillat med tillbehör. Caprese utan basilika för det hade jag glömt att köpa hem...
 coleslaw på spetskål och äpple och morot...
 rödvinsmarinerad fläskfilé och små chiliflakestekta potatisar och limesås.
Efter maten skjutsade jag de största barnen till andra aktiviteter...fest med klasskamrater och till en flickvän. Sedan var vi ute i trädgården igen. Barnen tränade karate och ett barn spelade lite fiol och tog fram alla instrument vi kunde uppbåda - flöjter och dragspel och några små trummor. Vi vuxna drog oss inåt och tog en kopp kaffe efter en stund. Vi tittade på Sommarnattskonserten från Wien och njöt av underskön musik och vackra bilder från Schönbrunn. En fin midsommarafton fick vi tillsammans med familjen. Alla var glada och nöjda och hade det roligt tillsammans. Det är en glädje att vara bland det. Höra barnen skratta och leka och prata tillsammans. Ha roligt alla tillsammans. Enkelt men stort på samma gång. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar