torsdag 25 juni 2015

Sommarlovsdagar!

Sommarlovsdagarna lunkar förbi, en efter en. Tiden blir annorlunda. Långsammare. Det är skönt men det kan bli lite segt ibland. I förrgår var en sån där seg dag. Solen sken och alla var ute men ingen visste vad de skulle ta sig för. Utom jag som jobbade i trädgården. Ett par barn hjälpte mig med att klippa av vissna syrener. Vi småpratade och kom efter en stund på att vi kunde hitta på en 5-kamp för att pigga upp oss lite. Vi spånade om vilka grenar vi skulle tävla i och till slut blev det:
 
1. Stå på ett ben på en kubbkloss.
2. Hänga så länge som möjligt i gungställningen.
3. Hoppa så långt från stillastående som möjligt.
4. Kicka en boll så många gånger som möjligt.
5. Springa till andra sidan av huset och kolla in en rad med saker. Springa tillbaka till andra sidan och försöka lägga motsvarande saker i rätt ordning.
 Det var riktigt roligt med den där 5-kampen. Vi blev piggare och nöjdare. Vi jobbade vidare i trädgården. Vi klippte ner så många vissna syrener som möjligt och det blev extra roligt när man kunde sitta på lekstugetaket och nå de som satt högst upp. Och så upptäckte vi att det hade kommit löss i fläderbuskarna så de spolade barnen kallt vatten på så de släppte taget.
 
Sen blev det lek på studsmattan. Det blir det varje dag. En ny lek har hittats på - blindbock. Ett barn har bindel för ögonen och de andra ska undvika att bli petade på. Den som blir nuddad får vara blindbock nästa gång. Det är hejdlöst roligt!
Vi äter lätt mat. Mest sill och köttbullar och potatis och korv. Vi försöker äta ur allt ur frysen och jag hade två påsar kyckligbröst kvar som fick bli huvudingrediens i en caesarsallad en kväll.
Det är härligt att vara ute och jag älskar att pyssla i trädgården. Inte för att jag hinner med allt men det jag hinner är ju bättre än inget. Krusbären börjar bli rätt stora och barnen tycker de är goda redan nu. 
 Kungsnävorna har slagit ut...
och nätnävorna också.
 Fingerborgsblommorna är på gång...
Min skuggrabatt har blivit lummig och fin tycker jag. Jag gillar de där mörka gröna och lila färgerna mot varandra och så daggkåporna som håller på att bli limegröna.
Min solrabatt har inte börjat blomma ordentligt än. Förutom kantnepetorna som lyser blå! Men snart, snart kommer riddarsporrar och fingerborgsblommorn att slå ut och då ändrar sig färgerna lite...
Jordgubbar har vi köpt några gånger! Den bästa kvällmaten tycker alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar