torsdag 13 april 2017

Påskförberedelser

Idag är det skärtorsdag. Snart påskafton. I år bryr vi oss inte så jättemycket om påsken. Ett av barnen är sjukt...feber och ont i halsen och i ena örat sen i går...hoppas att det inte blir öroninflammation.  Och så är maken är bortrest och kommer hem i morgon för att ge sig iväg på annandagen igen. På påskafton är vi bortbjudna till mina föräldrar och på påskdagen tänkte vi ge oss ut på långpromenad om vädret är bra. Så det känns inte som att vi behöver anstränga oss så jättemycket inför påsken i år. Men lite gör vi. 

De två yngsta barnen har ritat lite påskbrev. Inte jättemånga men några så att de kan knacka på hos de vi känner och några till. De har mest ritat tuppar och kycklingar men i år lärde sig 6-åringen att rita häxor! Och det var han jätteglad över! 
Och så har vi varit på stan och handlat lite inför påsken. De hade extrapris på Willys på gravad lax och smör och påskgodis och vindruvor och lite annat så vi passade på! I år hade de pyntat med stora ägg i trappan upp mot stan! Det var riktigt fint! 
Och så försöker vi städa lite extra. I går jobbade vi lite extra med tvättstugan. Vi tog ut alla kläder och gjorde rent kaklet i hela rummet, och skurade golvet och drog ut tvättmaskin och torktumlare och torkade under dem också! Jag fick hjälp av de yngsta! Och de tyckte det var kul! Och det är så skönt när man städat lite grundligare än vanligt! 
Ett påskris har vi tagit in och satt fjädrar i och så har vi ställt fram de fyra tuppar/hönor vi har. Men sen får det vara bra. Ute satte vi fjädrar i körsbärsträdet!
¨
Nu ska jag lägga in lite sill och göra en gravlaxsås och i morgon ska jag steka en sats köttbullar. Men sen får det räcka med påskamaten för oss! Vi njuter av lovet, av att sova ut, vara vakna lite längre, titta på bra filmer, spela tv-spel...vara lediga! Det är skönt! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar