söndag 9 april 2017

Igår...

...tog vi oss en liten skogspromenad! Vi gick till vår lilla fågelsjö som vi ofta gör. Den här gången gick vi in i skogen till ett litet fågeltorn. Kikare glömde vi hemma men det spelade ingen roll. Vi hade det mysigt ändå. Skogen var sval och man kunde ana den skira grönskan som är på väg. Fåglarna kvittrade och det ekade lite så där som det gör inne i en skog med höga stammar. Vi läste på informationstavlan som satt vid "ingången" till skogen...rörsångare och sävsångare finns här. Nu ska vi bara lyssna på P1-fågeln för att höra om det var såna vi hörde drilla så vackert! 

 Under de höga granarna låg mängder av grankottespån! Riktigt stora högar på sina håll! Och N fick lust att bli en liten ekorre han också! Låtsades knapra och pep lite! Och spanade upp i trädkronorna...men inga riktiga ekorrar fick vi syn på! 
Det är alltid roligt och lite läskigt att klättra upp och ner i fågeltorn! Men det gick bra! Det är ju bara att hålla i sig som 6-åringen sa! Fast jag gick allt bakom honom när vi gick uppför den branta trappan och i början när vi gick ner också...fast sen pep han förbi mig och klättrade raskt neråt den sista biten på egen hand! 
Det var vackert att se ut över den lilla sjön! Utan kikare kunde vi se grågås och olika måsfåglar. 
Det är alltid skönt att traska i skogen och få lite luft och färg på kinderna innan man ska in igen och stöka vidare med matlagning och allt annat som pockar på uppmärksamheten! Inga kommentarer:

Skicka en kommentar