söndag 15 mars 2015

Vårvandring!

I går gav vi oss ut i skogen igen! Jag får aldrig nog av vårluften, solljuset...och i skogen och får man mer av det...växlingar mellan sol och skugga, fukten från mossan, dofterna, porlande vatten, vita stammar mot mörk barrskogsbakgrund...Vi fick med oss fyra barn, de två äldsta hade annat för sig. Vi gick runt en liten sjö i närheten. Skogen är så vacker här. Mörk mossa under höga stammar, björkar närmast vattnet, mossiga stenblock överallt, rötter som slingrar sig som ormar...vackert tycker jag och barnen tycker det är kul att klänga och klättra och smyga och springa...
Vi fikade vid ett vindskydd. Kaffe och varm choklad och smörgåsar och bullar. Det smakar aldrig så gott som ute i friska luften och när man blivit hungrig efter en lagom lång promenad. Barnen lekte vidare, täljde, kastade stenar i vattnet, började prata om stenåldersliv och fixade varsitt spjut, försökte forma stenar som yxor (omöjligt men roligt ändå)..

Härligt trötta och med hettande ansikten kom vi hem. Barnen hade inte fått nog av utomhusvistelsen utan fortsatte sina lekar i trädgården fram tills det var mörkt och kvällsmaten var färdig. En sann glädje att se dem leka och ha kul, att ta emot dem när de kom infarande, trötta och med röda kinder!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar