onsdag 20 februari 2013

Bibliotek och shopping!

I går var jag och fem av barnen på stan. Mina föräldrar var också med. Först var vi på biblioteket.  Lillkillen gillade bilarna bäst!
 
 
Vi fick med oss en hel del böcker hem. Jag lånade Sue Gerhardts Kärlekens roll om hur kärlek påverkar barnets hjärna och några ungdomsböcker jag läst om och är nyfiken på men inte vill köpa. Barnen hittade böcker om rymden, varulvar och musik. 6-åringen tvingade mig att låna en bok om hjärtat som Karolinska institutet givit ut. Jag var lite tveksam eftersom det var få bilder i boken och den verkade minst sagt teoretisk. Men M gav inte med sig - han är och har alltid varit väldigt intresserad av människokroppen och vi har läst igenom barnläkarboken ett antal gånger. Får se om han tänker tvinga mig att läsa i den här boken också!
 
Sedan bar det av på lite shopping.

 
Jag var ruskigt effektiv och lyckades få ihop massor av kläder som vi behövde på ganska kort tid. Barnen tycker det är roligt att handla kläder och gillar att välja själva vad de vill ha. I år är det tydligen modernt med mycket färg även till killar. Roligt tycker jag! Tre av killarna valde byxor i starka färger - orange, knallgrönt och blått! Fint! Det allra bästa var att jag fick allt jag köpte billigt! En vinterjacka till halva priset, bara 350 kr. Joggingbyxor köper jag alltid "tag 3 betala för 2". På H&M hade jag fått bonuscheckar på 1050 kr! Hade även en rabattkupong vilket gjorde att kläderna jag handlade för 1800 kr bara kostade mig ca 450 kr! Kände mig jätteglad!
 

När vi shoppat färdigt åkte vi hem till mina föräldrar och drack kaffe och åt semlor. 6-åringen kände sig plötsligt lite sjuk och bäddade ner sig i soffan med en mjuk filt. Lilleman hängde förstås på! 

2 kommentarer:

 1. Då är det roligt att handla kläder! Förstår att du känner dig nöjd.
  Själv har jag handlat så lite på HM så för att få behålla kortet så skulle jag behöva betala för det? 60 kronor för att få ha ett bonuskort...Så det får vara!
  Mysigt med utflykt.
  Sandra

  SvaraRadera
 2. Oj, får man betala för att HM-kortet? Det visste jag inte! Egentligen borde jag kanske inte vara så glad över min bonuscheck eftersom det bara visar hur mycket jag handlar där! Jag handlar det mesta där eftersom de stora killarna gillar deras kläder. Sen handlar jag en del åt mig själv där också - även om jag är rätt dålig på att handla till mig själv!

  SvaraRadera