söndag 3 februari 2013

Badhus, schack och dubbelpizza!

I går hade vi en mysig förmiddag i badhuset. Killarna hoppade som vanligt. Här kastar sig 9-åringen ner från 3:an! Han har gjort det förut men tyckte att det var lite läskigt. Nu var en klasskamrat i badhuset också och eftersom han hoppade gjorde W det också! Och upptäckte att det inte var så läskigt!
 

 


15-åringen ville helst vara tillsammans med lillen. De badade i varma bassängen tillsammans länge.
 


Sedan ville han prova det lite större bassängen också!
 


Man blir alltid lite trött av att vara i badhuset och vi tog det lugnt resten av dagen. I fredags tittade vi på Skavlan tillsammans och en gäst var professionell schackspelare. Killarna blev genast schackintresserade och spelade en hel del i går!
 
Till kvällsmat provade vi att göra dubbelpizza. det var väldigt gott tyckte vi alla och vi kommer absolut att göra det fler gånger.
 

 
Pizzadeg till 2 dubbelpizzor:
 
25 g jäst
5 dl vatten
1 msk olivolja
ca 14 dl mjöl
 
Blanda ihop degen och låt jäsa ca 30 min.
 
Koka en tomatsås:
Fräs 1 finhackad gul lök i olivolja i ca 5 min. Tillsätt 0,5 dl tomatpuré och 0,5 dl chilisås. Smaksätt med oregano. Låt puttra i ca 10 min.
 
Knåda ut degen och dela i 4 delar. Kavla ut varje del i rundlar på ca 24 cm i diameter. Bred ut tomatsås på 2 av rundlarna. Låt jäsa ca 10 min utan duk. Lägg på fyllning. Vi tog skinka på en och hackade oliver på den andra. Hackad mozzarella ska strös över också. Lägg sedan på en till rundel på varje pizza och kläm till kanterna. Pensla med ägg och strö över vanlig riven ost. Vi åt ruccolasallad och parmaskina till den vegetariska pizzan. Jättegott!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar