onsdag 24 maj 2017

Välskrivning!

För några veckor sedan började ju jag och 10-åringen att träna skrivstil. I skolan har inte fått lära sig att skriva fint. Fröken i 1:an tyckte att det var onödigt att sitta och nöta...skriva samma bokstav om och om igen. Och skrivstil är ju helt ur modet så...Jag har försökt att få hans stil finare...kommenterat, visat, låtit honom skriva sakta, tränat...inget har hjälpt. Skrivstil testade vi när han var mindre men det ville sig inte riktigt då. Men nu funkar det tydligen. Han lärde sig snabbt och sen har han självmant valt att fortsätta med skrivstilen...den vanliga textade handstilen ser vi inte ofta längre. Till och med i matteboken har det börjat komma skrivstil! Det är roligt att det fungerar och att han äntligen kan skriva fint, riktigt fint. Och han är stolt! 

Så här såg det ut för 5 veckor sedan:
Och så här ser det ut nu:
I skolan vet jag inte riktigt hur de tänker. Fröken låtsades inte om något först men till slut kommenterade hon hans nya stil och sa att den var fin och att han skulle gå hem och berätta för mamma vad han hade lärt sig. Sonen hade då sagt att det ju var mamma som hade lärt honom! Fröken berättade i alla fall att i 5:an skulle de få lära sig skrivstil. Undrar om det är något nytt...något som skolan hittat på själva...att det ska komma då, eller om det är läraren, eller skolverket...Ingen vet. Det blir som det blir. Vissa får lära sig. Andra inte. 


2 kommentarer:

 1. Så fint och så roligt att se att han använder det också :-)
  Jag förstår inte heller att själva nötandet att skriva, skriva, skriva inte anses nödvändigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är roligt att han självmant använder sig av sin nya handstil. Hörde av en kompis till barnen som går på en annan skola att de också ska få lära sig skrivstil i 5:an. Kanske är det någon slags ny giv...ett påbud någonstans ifrån? Eller någon ny idé som kommit i svang spontant i skolvärlden. Man vet inte riktigt. Inte vi föräldrar i alla fall.

   Radera