tisdag 2 maj 2017

Första maj!

 I går var det första maj! Vi struntade i demonstrationerna och skötte om vårt eget istället! Städade lite och gjorde lite "läxor", lagade mat och grejade i trädgården! Och efter lunch tog vi cyklarna och stack iväg till vår lilla fågelsjö! Det var en härlig första maj! Så varmt och skönt! Våren kom visst över natten för allt var annorlunda den här första majdagen jämfört med dagen innan! Ljuset var ett annat! Vår! 
Grågässen hade kommit i massor och låg och latade sig och tuggade på gräset runt vattnet! Emellanåt var det något som oroade och ett väldigt kacklande utbröt och några gäss började flaxa och sätta iväg över sjön!
 Sädesärlorna är här nu! En liten fin en satt på en bro och tittade på oss!
I de grunda gölarna runt sjön myllrade det av liv! Mygglarver kråmade sig i stora grupper och skräddare flöt omkring! 
Vi gick upp i fågeltornet och spanade lite! Ett par strandskator kunde vi se...och gräsänder...och mängder av skrattmåsar! I drivor satt de på en lite vassrugge mitt i vattnet! Och de skränade och stod i så där som måsar gör...ett underbart ljud! 
 Sen...plötsligt...såg vi något som rörde sig i vattnet! Något stort...för det skummade ordentligt på ytan och man kunde se den här märkliga rörelsen fara iväg rakt över vattnet och följa den en lång. lång bit innan den försvann! En gädda? Spännande var det i alla fall! 
 Och så hörde vi ett lustigt kluckande ljud...och såg två sothönor med tre eller fyra små ungar! 
När vi hade spanat länge och väl traskade vi tillbaka till våra cyklar och gav oss hemåt igen! En fin eftermiddag ute i vår fria natur! Det var bättre än att ge sig ut på gator och torg...för att protestera mot, ja, vad man nu tycker att man ska protestera mot nuförtiden. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar