torsdag 11 maj 2017

Denna maj är så...

kall så det är nästan ofattbart. Luften är isig och temperaturen är låg. Men man måste gå ut ändå...annars mår man inte bra. Vi tar en kort promenad eller är i trädgården en stund. Och igår gick vi en lite längre tur...ner till vår vanliga lilla fågelsjö. Det blir att man hamnar där titt som tätt nu när det finns så mycket att se där!
Det hade kommit några kanadagäss! De såg så ståtliga ut där de spankulerade omkring!  

Grågässens ungar hade blivit större och många föräldrapar gick omkring eller simmade med sina små emellan sig! 

Vi vandrade bort till ett fågeltorn i änden av sjön! Förra gången vi var här tyckte vi att vi såg en svan som ruvade längst borta och nu ville vi kolla upp det! Och mycket riktigt låg där en svan och ruvade på vasskanten! Det ska bli roligt att se när ungarna kläcks! 
Varje gång vi går här ser vi två små rödhakar! De håller till på samma ställe hela tiden och igår lyckades jag få ett lite suddigt foto på en av dem! 
Några små vadarfåglar såg vi också i sjöns kanter! Kanske är det en skogssnäppa? 
Efter promenaden fick vi lunch hemma hos mina föräldrar och sen slutade skolbarnen och kom och fikade! De två yngsta lekte i skogen efter det! De byggde och sågade lite grenar som låg och skräpade och hade roligt! 
Överallt är det full fart! Insekterna har vaknat till liv...
...och fåglarna har fullt upp! Ett kajpar har sina ungar i en ihålig asp! 
Så gick en dag...en kall och härlig vårdag! Och idag ska vi ut igen...fast den här gången ska vi hålla oss i vår egen trädgård och trotsa kylan och försöka få lite vårarbete gjort efter lunchen! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar