onsdag 3 maj 2017

Liv!

Det är så härligt att värmen har kommit! Det är som ett mirakel. ett under! Och det är underbart att kunna få njuta av allt detta...kunna låta dörren stå öppen, gå ut och in lite hur som helst...ge sig upp i skogen en stund...uppleva hur livet liksom kommer tillbaka...hur allt sätter fart igen! 

Igår gick jag och 6-åringen upp i vår lilla skog för att se om nötväckorna hade flyttat in i sina bon! Och det hade de! Det verkade inte som om de har några ungar än utan som om de håller på med att inreda sina boplatser! Det var roligt att sitta i skogsbacken ovanför de höga träden med hackspettshålen där de håller till och spana! 
N blir också glad och sprallig av värmen och njuter av att ha på sig lågskor och bara en tröja istället för en otymplig jacka! Fast han var ensamt barn i skogen lekte han...fixade med kojan han och storebror har byggt, hittade ett "spjut" och gick på jakt, klättrade i sina favoritträd....
Och så var det så vackert med alla vitsippor som lyste i det torra gräset! En liten bukett fick följa med hem! 
Fjärilarna har vaknat också och de är verkligen många i år! Nässelfjärilar, kålfjärilar och citronfjärilar har vi redan sett! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar