onsdag 9 oktober 2013

Höst!

Nu är det riktig höst! Jag älskar det! Än är luften ljum och det är så vackert ute med alla brända och dova färger. Det är skönt att vara ute och känna hur man blir genomluftad av vinden och hud och hår får liv av fukten i luften. Det finns en hel del kvar att göra i trädgården och det är ju bra - då får man en extra anledning att gå ut. Det har blåst mycket de senaste dagarna och bara man vänder ryggen åt vårt enorma äppelträd så har det rasat ner en hel del äpplen.
Det blir en hel del plockande. Barnen är med och hjälper till och de tycker att det är rätt roligt! Vi sorterar äpplena - en del är helt oskadda och kan sparas, de andra åker i sopsäcken!
 
Vi försöker att tänka på att njuta av den här delen av hösten. Försöker komma ihåg att se hur vackert det är just nu. Tiden hastar och snart är allt det färggranna borta...
 Studsmattan används inte så mycket längre. Höstlöven har tagit över...
 Blommorna kämpar på och ger sitt sista. Det är bråttom att hinna med det sista verkar de tänka. Malvor och kantnepetor blommar om för tredje gången och ger mig en anledning att gå varvet runt huset och njuta av rabatten ännu en liten tid.
 Floxen ger inte upp i första taget...
Naturen bjuder på de vackraste konstverk! Färger och former i perfekt harmoni...
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar