måndag 14 oktober 2013

Fläskfilé Italiano

 I lördags lagade vi Fläskfilé Italiano - ett recept från 70-talet mina föräldrar gjorde ibland när jag bodde hemma! Jag tyckte att det var så gott och receptet följde med mig när jag flyttade hemifrån. Nu var det några år sen jag gjorde det. Recept har en tendens att falla i glömska ibland. En av sönerna var hemma hos mormor och morfar för någon helg sen och han blev bjuden på just den här rätten. Han berättade att han tyckte att det var så gott så jag letade fram receptet och provade jag också!
 
 4 p
 
4 hg fläskfilé
1 purjolök
smör att steka i
1 burk hela konserverade tomater
1 tsk salt
svartpeppar och vitpeppar
0,5 dl grädde
 
Putsa och skär filén i 2 cm tjocka skivor.
Bryn dem på båda sidor i en stekpanna.
Krydda med salt och peppar.
Skölj och strimla purjolöken och låt den bryna med köttet i några minuter.
Späd med tomatspad och låt småputtra under lock i 10 minuter.
Tillsätt grädden och lägg i tomaterna strax före serveringen.
 
Servera med tagliatelle och en grönsallad!

1 kommentar: