söndag 29 september 2013

Pizza med supergod tomatsås

I fredags gjorde vi pizza. Det gör vi rätt ofta eftersom det är gott, enkelt och ganska billigt! Jag brukar för det mesta bara mixa ihop konserverade tomater, olivolja, salt, peppar och örtkryddor och breda på pizzabottnarna men den här gången tog jag mig tid att koka en riktig tomatsås. Den blev jättegod och alla tyckte pizzorna blev godare än vanligt.
 
 
1 sats:
 
3 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 finhackad gul lök
0,5 tsk herbes de Provence
1 lagerblad
0,5 msk socker
3 finhackade vitlöksklyftor
10 finhackade sardellfiléer
1 burk hela konserverade tomater
2 dl vatten
1 glas vitt vin
ett par nypor salt
lite svartpeppar
 
Hetta upp olivoljan i stekpanna.
Tillsätt tomatpuré och fräs ett par minuter på medelvärme.
Tillsätt lök, salt, herbes de Provence, lagerblad och socker och stek vidare några minuter på låg värme till löken blivit mjuk.
Tillsätt vitlök och sardellfiléer. Salta och peppra.
Häll i tomaterna, vattnet och vinet.
Koka upp, sänk värmen och låt småputtra under lock i minst en timme.
Smaka av och tillsätt mer vatten om det blivit torrt.
 
 
 
 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar