söndag 1 april 2018

Påskaftonen...

...blev trevlig! Vi promenerade hem till mina föräldrar...
 
...och det yngsta barnet gick påskgubbe runt kvarteret! Hans två yngsta storebröder höll honom sällskap...de var för stora för att klä ut sig...men blev glatt överraskade över att få några godisbitar ändå! 
Sen blev det kaffe och dopp! 



Och så gick vi på promenad ut till vår fågelsjö! Det var så vackert väder och trots att isen fortfarande låg på hela den lilla sjön hade de första fåglarna anlänt! Gräsänder och grågäss..och så skymtade vi två stora grå höga fåglar på andra sidan sjön...tranor? Ja, det var det! De lyfte snart och kom flygande över sjön...så fina! Vi funderade över om svanparet som hållit till här i många år hade kommit och till slut såg vi två vita saker ligga i vassen en bra bit bort...när de stack upp sina långa halsar förstod vi att de kommit! Inga kikare hade vi med oss tyvärr...men vi får gå tillbaka så fort vi hinner och kika lite! 



 Sen blev det påskbord! Sill och janssons och matjestårta och gravlax och annat smått och gott! 
 
 Sen skulle vi titta på tv...men det blev mest prat och skratt! Och så blev det dags att ge sig hemåt...alla utom de två yngsta som sov över! De största barnen bestämde sig för att titta på film tillsammans när vi kom hem...vi andra hoppade i säng! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar