torsdag 19 april 2018

Liberalerna...

...har blivit ännu lite mer liberala och föreslår nu obligatorisk förskola för nyanlända barn. Det finns inte bara en anledning till det här förslaget utan två! Barnen ska få en bättre språkutveckling och mammorna ska får bättre möjligheter att ta sig in på arbetsmarknaden.

Hel 15.000 barn skulle omfattas av det här förslaget! Och visst är det väl bra att ännu fler barn ska in i förskolan...den är ju bara överfull redan. Men the more the merrier! Det vet ju alla.

Och det kommer bara kosta 1,1 miljarder kronor.

Liberale Jan säger att reformen kan stöta på motstånd från föräldrar som anser att staten inte ska lägga sig i omsorgen av deras treåringar. Men det är inget han bryr sig om. Liberaler behöver nödvändigtvis inte vara liberala. Det finns sånt som övertrumfar frihetstankarna. Integrationen väger tyngre.

Tja, vad säger man? Man får som vanligt konstatera att förskolan är själva grejen. Man säger att svenskarna är världens mest sekulariserade folk. Det stämmer inte. Vi är superreligiösa och vår religion heter förskola. Förskolan är alltid lösningen på allt. Om barnen bara går i förskola så blir allt bra. Lite grand kan man ju fundera på hur det går till när barn lär sig ett språk. Hur mycket kan en treåring sitt eget språk? Hur lär den sig det? Hur mycket bra och vuxen svenska hör barnet talas på förskolan? Hur är kvaliteten på förskolan i nuläget? Hur är det med personaltätheten? Vem vet vad som är bäst för nyanlända barn när det gäller separation från sin mamma? Hur är det förenligt med mänskliga rättigheter att ha olika lagar för olika folkgrupper?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar