lördag 31 mars 2018

Påskafton!

Idag är det påskafton! Igår var det fullmåne och N låg och tittade länge på den fulla månen omgiven av dimslöjor...och funderade på om det stämde som det stod i boken Det blåser på månen...att om det blåser en vind på månen och man är elak så blåser vinden in i hjärtat på en och så måste man vara elak ett helt år. Men han kom fram till att det inte spelade någon roll...han hade varit snäll hela dan...och vackert och magiskt var det...och härligt att ligga i sängen och somna och fundera på månen och påskafton som skulle komma dagen efter...idag! Och idag är det påskafton!
Vi har städat och målat och latat oss...ätit enkel påsklunch...currysill, romsill, hemgravad lax och gravlaxsås, köttbullar och prinskorv...lite ost och bröd. 
Och sen blev det äggjakt...fem barn...letade ägg i trädgården! Det sjätte barnet kom körande i sin bil från studieorten när vi hade letat klart! Han fick sitt ägg bara så där! Han blev glad för det också! 


Och nu är det snart kaffedags och tid att ge sig iväg på promenad i vårsolen mot mormor och morfar för att fira påskafton där!

GLAD PÅSK! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar