måndag 26 mars 2018

Helgen....

...är slut men det spelar ingen roll! För nu är det påsklov! Och det känns också lite konstigt på alla möjliga sätt och vis...två av barnen har varit hemma och sjuka nästan hela förra veckan så "lovet" liksom bara fortsätter. Och inte är de helt friska än så det bli liksom likadant som förra veckan...inte så lovigt i och med att de inte kan vara ute och flänga och ha kul i och med att halsarna fortfarande är röda och näsorna fulla med snor. Och ute är det inte precis något lovväder heller...fint är det...men det ser ut som februari och inte slutet av mars...snön faller vit och marken har ett tjockt vitt vaddtäcke! 
Helgen var hur som helst helt ok! Jag och sjuåringen var ute både på lördagen och söndagen och det var då härligt vårligt ute i skogen! Vattnet droppade så trevligt och det rann små klara rännilar under snön och små små knoppar syntes på björkarna och fåglarna var våryra och kvittrade som tokiga. Ett par hackspettar med lysande rött bröst pilade fram och tillbaka högt upp i trädkronorna...någon slags parningslek? Det kvirrade och dirrade från tall och asp...en annan hackspett hade fullt jobb! 
N upptäckte att hans och storebrors koja blivit flyttad...andra barn som varit i farten! Först blev han lite sur men sen kom han på att det här var ju bättre...kojan hade hamnat över några stenar som skapade bra väggar och hela två rum fanns därinne. Och taket var förstärkt med enris och granris...jättebra! Han fick också fullt jobb med att ordna sitt "hem"...ett bärande och plockande och fixande blev det!
Och skatorna mittemot vårt köksfönster har också fullt jobb! För tredje året nu så bygger de på sitt bo i grannens stora en. Det är så roligt att se dem komma med pinnar och hur de stoppar in och ändrar om och hjälps åt. 
Annars har det blivit lite av varje...maken bygger vidare på vårt sovrum...väv är satt och målad och taket är målat. Och jag har börjat greja lite i den utflyttade sonens rum...en lillebror vill ha eget rum! Lite skola och fiol och piano har det förstås blivit...som alltid. De yngsta barnen har blivit väldigt snickeriintresserade och tillbringat en del timmar i garaget...knivhandtag har snidats till, ett yxhandtag likaså och lite annat smått och gott. N är så glad över att vara med dem. Han fixar med sitt och får lite hjälp av en storebror om det behövs. 
Sen har vi förstås helglatat oss. Tittat på tv och läst böcker och tidningar...och ätit god mat. Jag gjorde pulled pork på fredagen...var förutseende nog att få ner köttet i grytan redan efter lunch och lagom till kvällen var det färdigt..vitlök, rökt paprika, chilipeppar på köttet och sen en hemgjord tomatsalsa och hembakta tortillabröd till det...picklad rödlök också! Det gick åt som smör i solsken! 
Och nu är helgen slut men inte är vi ledsna för det...8 lediga dagar har vi framför oss! Härligt

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera