fredag 1 december 2017

Slappardag!

Idag har vi inte gjort många knop! Och det var skönt! Ett par timmar jobb på förmiddagen och sen har jag inte gjort nåt mer jobbigt! Jag, sexåringen och mina föräldrar åkte till vår stamrestaurang...den är så bra...och åt salladsbuffe, hembakt bröd, wallenbergare, gräddsås och kaffe och kaka! Det var så trevligt...restaurangen var julpyntad med röda gardiner, en julgran, änglar och en sprakande eld i kaminen! 
Efteråt åkte vi till körgår'n och tände ljus för de döda och promenerade länge...det var bitande kallt men ändå skönt på något sätt...i alla fall när man kom in. N funderade på gravarna...insåg att det ligger flera människor i dem...inte bara en som han tidigare tydligen trott. Det var väl fint tyckte han. Att slippa vara ensam. 
 Men sen tänkte han inte så mycket mer på det...det fanns annat kul att tänka på och göra. Han tyckte kyrkogården var en så perfekt plats att leka att man var förföljd av zombies på. De döda fanns ju där och mystiska trappor, buskar och träd...skrymslen och vrår! 
Sen åkte vi hem och fikade! Drack kaffe och åt saffransbröd och pepparkakor! Och så ville N visa mormor och morfar vad han hade lärt sig...spelade flöjt och piano! Och det två äldre fick också spela lite fiol. De var rätt negativa...trötta efter långa skoldagen och ville hellre göra annat...men vaddå..spela några julsånger för sin mormor kan man väl alltid göra och några gånger i veckan ska man väl öva...och det här kunde gott vara en av dem! 
Nu är det snart kvällen och dags att sätta igång med maten! Ute är det svart och mörkt...ett fint fall av knappnålsstora snöflingor föll för en stund sedan men det verkar inte bli något av det. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar