måndag 25 december 2017

Julaftonen...

...var mysig! Klockan 10 väckte vi de stora barnen för att äta frukost tillsammans framför den inspelade julkalender! Lusekatter, bröd, pepparkakor...och far i huset hade köpt varsin polkagrissked när han var på tjänsteresa i USA. De var smaskens i en kopp varm choklad! 
Ibland köper vi varsin trisslott till julaftons morgon! Det hade vi gjort i år! Lite, lite vinst på tre lotter...som vi köpte nya lotter för! Förlust förstås! Men nåja, en gång om året kan man väl gambla lite...chansen finns ju ändå! Och spännande var det att skrapa! 
 Varsitt paket fanns under granen också! En t-shirt till varje barn och så ett par radiostyrda stridsvagnar till de små! Man skulle köra runt och skjuta på varandra...väldigt kul! 
 Katten har fått finna sig i att hans sovfåtölj har bytt plats. Lite förvirrande men det gick ändå bra! 
Till kaffet gick vi hem till mina föräldrar! Vi drack kaffe och fick så goda havreformar med grädde och hallon och lite annat smått och gott! Sen blev det Kalle Anka och så kom äntligen jultomten! 
Sexåringen begrep nu slutgiltigt att det var pappa! Men han spelade snällt med i teaterspelet! 
 Alla blev glada och nöjda med sina presenter. De stora fick pengar och varsin fotobok med bilder från årets semester och lite choklad...men de små fick leksaker...och det var kul även för de äldre!
Legobygge tillsammans...en stor och en liten...mysigt för båda två! 
Och ett airhockeyspel till alla barnen...det var kul tyckte både liten och stor! 
Sexåringen fick en så fin jultröja han önskat sig av mormor! Den satt på hela kvällen fast det blev lite varmt till slut! 

Så blev det dags för kvällsmat! Julbord som det ska vara...med allt det vanliga på...skinka och sill, rödbetssallad och gravad lax och hovmästarsås...janssons och köttbullar...dopp i grytan som två barn faktiskt tyckte om...och jag provade jag också...första gången på många år...och det var ju faktiskt riktigt gott...och revbensspjäll och bröd och ost och vindruvor! 
Sen fick vi vila en stund...titta på fotoböcker och almanackor och romaner och faktaböcker vi delat ut till varandra! Och spela hockey och bygga mer lego...

Senare dukade vi fram knäck och ischoklad och saffranspannacotta som äldste sonen hade gjort! Mums! Vi tittade på en film på tv...En underbar jävla jul. Valet stod mellan den och Tomten är far till alla barn och vi ångrade oss. Filmen var riktigt usel...ett par äkta skratt kom men annars var det mest bara pinsamt dåligt. Men jaja, nu har vi sett den och det kunde ju vara intressant på sitt sätt...hur tramsigt det kan få lov att vara och hur enorm lusten kan vara att vara pk.
En riktigt mysig julafton hade vi i alla fall...alla tillsammans! De två yngsta ville sova över hos sin mormor och morfar men vi andra tog våra kassar med julklappar och vandrade hem i mörkret! Det var skönt med frisk luft efter allt sittande och ätande! Dimman hade sänkt sig och ljuset från gatlysena spred sina mystiska stråk av nedtonat ljus genom den disiga luften! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar