måndag 11 december 2017

Andra adventshelgen är slut...

...den gick undan, precis som vanligt.

Fredag...jag och fem barn käkade tillsammans...inte mycket mat hemma och inte mycket energi heller...men det blev kvällsmat ändå! Baguetter, mozarella och så fanns det ett paket fryst lövbiff...grönsaker...kom att tänka på något vi åt i USA i somras...philly steak. Googlade och hittade ett recept som lät bra! Man karamelliserade lök och grön pepparfrukt och finskivade sedan lövbiffen och fräste den på hög värme. Det var perfekt att lövbiffen var fryst för då gick det att få den i riktigt fina skivor. Och så lite chipotlesås och salt och peppar. Sen var det bara att fylla baguetterna med köttet, strö över riven mozarella och gratinera i ugnen. Det gick hem. 
Lördag:
Far i huset kom hem! Skönt!
Vi bakade lussekatter! 11-åringen var med och skötte det mesta utbakandet..han var duktig och fick till fina lussekatter. Och så gjorde han en "lussekrona"! Den blev så fin och fick bli fikabröd till andra adventskaffet!
Vi tog en promenad! Sidensvansarna hade kommit till stan! De drog omkring i stora flockar och svirrade på sitt typiska sätt! Fina! 

Söndag:
Läxor.
Idrottsaktiviteter.
Kaffe.
Maken fixade iordning lite belysning utomhus...det ska väl vara lite glittrigt och vackert när det snart är jul!
Promenad...vi gick genom skogen med ficklampor! Det var mysigt! Barnen smög på oss och började bygga en koja...men det var inte lätt i mörkret så vi får gå tillbaka på dagtid och fixa färdigt med den där kojan! 
Bastu och mat och tv och sängen! 
Och så var helgen slut...och vardagsveckan igång igen! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar