tisdag 12 december 2017

Hårdare tag...

...krävs när man ska få utlänningar att fatta vad de svenska värderingarna går ut på. Ja, så får man väl lov att förstå Ylva Johanssons (och alltså sossarnas) budskap till svenska folket.

Det är ju nämligen som så att SVERIGE ÄR MÄSTARE I SYSSELSÄTTNING. Vi har högst sysselsättningsnivå i EU. Men detta är inte bra nog. För de utrikes födda har ännu inte fattat fullt ut vad den svenska modellen går ut på.

Redan i nuläget har man gjort mycket för att få fram budskapet. Det handlar om att utlänningar har fått samhällsorientering. Det är bra. Men det krävs mer. Vårt samhälle vilar på en uppsättning normer och värderingar. Precis som alla andra samhällen. Vi delar många värderingar med andra demokratiska länder. Men vi har dessutom värderingar här i Sverige, och i hela Norden förresten, som inte delas fullt ut av övriga demokratiska länder i EU. Och det är här skon klämmer. I SVERIGE HAR VI IDÉN OM TVÅFÖRSÖRJARFAMILJEN. Både män och kvinnor arbetar. Och detta ska understödjas genom politik. Alltså detta ska genomdrivas med politik. Och med politik menar man pengar tror jag. Och hjärntvätt. Svenskar är redan hjärntvättade. Vi har sedan länge accepterat att både mamma och pappa går till jobbet och att barnen går till dagis. Och fritids. Och sedan är ensamma hemma på eftermiddagar och lov. Vi lärde oss genom att sambeskattningen togs bort på 1970-talet och att pengarna inte längre räckte lika bra längre. Vi fattade att det behövdes en lön till för att driva en familj. Och mamma gick ut och tog jobb. Och så blev vi gradvis världsbäst på att jobba. Men utlänningarna har ännu inte fullt ut förstått. De bär med sig andra värderingar än vad vi har. De bär med sig värderingar om att en mamma tar hand om sina barn och sitt hem antar jag. Och det är inte svenskt. Det är inte bra. För här gillar vi visserligen att mammor tar hand om barn. Fast inte egna barn. Och här gillar vi visserligen att kvinnor sköter om markservicen. Fast inte till den egna familjen. För här gillar vi bara olika till en viss gräns. Och här går gränsen. Var gärna bög, muslim, trans...vad du vill...vi gillar't...bara du förvärvsarbetar.

Regeringen ska nu påbörja bearbetningen av utlänningarna som har kommit till Sverige. Utländska kvinnor arbetar redan i nuläget mycket. De arbetar mycket bra, ja mer, jämfört med hur det är i andra länder. Men det räcker inte. Alla ska med. Och det finns en plan för hur det ska gå till.

De som har kommit hit måste få reda på vilka normer och värderingar som gäller här. Alltså vilken värdering (singular) som gäller här. HÄR JOBBAR ALLA SOM KAN JOBBA.

De som har kommit hit måste utbilda sig. Det måste finnas en utbildningsplikt. I den svenska modellen ska RÄTTIGHETER och SKYLDIGHETER stå i balans. Det ska vara lika för alla. De som kommit hit måste lyda. Annars kommer de bli straffade. Asså man menar det men säger lite finare att de kommer att omfattas av sanktioner. DE SOM KAN JOBBA SKA JOBBA. DEN SOM BEHÖVER UTBILDNING FÖR ATT KOMMA I ARBETE SKA TA DEL AV UTBILDNING. Annars...

Och för kvinnorna är det här extra viktigt. För de har slunkit undan i högre grad än männen. Utrikes födda kvinnor måste komma i jobb. Vårdnadsbidraget är redan borta! Hurra! Och föräldraförsäkringen har begränsats för de som kommer hit med barn som är äldre än 1 år. 1-åringar är ju stora barn. Gå hemma med mamma då...det passar inte. Man ska även bedriva uppsökande verksamhet och motiverande insatser och också öka kvinnors företagande.

Vi är som sagt redan BÄST. Men det duger inte. Bäst är inte bra nog. "DEN SVENSKA MODELLEN FÖRUTSÄTTER ATT ALLA SOM KAN ARBETA GÖR DET OCH BIDRAR TILL VÅR GEMENSAMMA VÄLFÄRD. SÅ HAR VI BYGGT VÅRT LAND OCH VÅR VÄLFÄRD OCH SÅ SKA VI FORTSÄTTA BYGGA DET." Så avslutar Ylva sin kungörelse till det svenska folket. Den indelta armén med plikt att arbeta för Sverige, för riket.

Ja, man får väl konstatera att i Sverige är vi lite annorlunda. Och det är vi jäkligt stolta över. Här tar var och en hand om sig själv. Ensam är stark. Mamma drar in slantarna och pappa drar in slantarna. Och barnen? Äh, dem tar staten hand om i proffsanstalterna. Var och en jobbar för sig själv och kollektivet tar hand om barnen. Dyrt är det. Men det är en baggis. Det är det värt när det handlar om att bygga välfärden. Mammorna lämnar in ungarna i välfärdsinrättningarna för att gå ut och bygga välfärden. Och om man bara kan få bukt med de som trilskas eller som bara inte fattat det svenska budskapet...de svenska värderingarna...då kommer Sverige förmodligen bli till paradiset på jorden. För det måste det ju bli. För då blir vi ju bättre än världsbäst. Hur bra är inte det? Och de som är världsbäst på att jobba måste ju få mest gjort. Så då har vi att se fram emot ett fantastiskt samhälle...bäst vägar, bäst sjukvård, bäst skola, bäst förskola, bäst polisväsende, bäst försvar, bäst...ja bäst helt enkelt. Och då blir ju allt bra.

Arbeit macht frei

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar