söndag 3 december 2017

Första advent!

Första advent idag...Vi tände ett ljus...Jag har lyckats packa undan mina tre adventsljusstakar på något smart ställe...och jag hittar dem inte. Jag letar och letar. En stund varje dag. Har gått igenom klädkammare, förrådsvind, porslinsskåp, överskåp i köket...börjar känna mig alltmer desperat...och orolig! Har jag kastat bort dem? Hur har det i så fall gått till? Har någon knyckt dem? Och hur har DET i så fall gått till? Det är ett mysterium. I morgon ska jag leta igenom matkällaren ordentligt. Kanske har jag ställt dem längst in på någon av de högsta hyllorna? Jag hoppas det.
Ljusstakar eller inte...första advent blev det ändå. Och det gick ju bra. Fast lite futtigt kändes det allt när vi tände ett ensamt ljus i en ensam ljusstake. 

2 kommentarer:

  1. Jag känner igen mig. Det saknades transformatorer (heter det så) till två adventsljusstakar och pappersstjärnor hade gått sönder och en var försvunnen, igår var jag på Ikea och kompletterade. Det blev lite dyrt men jag tycker att de här extra ljuskällorna i december är magi.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det viktigt och magiskt med de där extra ljuskällorna! Transformatorer ja...det blev vi också tvungna att skaffa extra häromåret...hade inte fattat att den där stora klumpen hörde ihop med en adventsljusstake och hade väl städat undan den på något helt felaktigt ställe...den har inte kommit fram än förresten! Men nu har jag hittat min finaste adventsljusstake! Den var i matkällaren! De andra två är fortfarande väck! Obegripligt...men de kommer väl fram vad det lider!

      Radera