måndag 2 oktober 2017

Måndagen...

...är här och det regnar ute. Det är grått och trist och kallt. Men det gör inte så mycket. Tre barn är hemma och är sjuka och sexåringen är halvkrasslig. Och jag har tvätt att ta hand om. Och så är jag igång och målar om allrummet på övervåningen. Jag tar lite i taget...plockar om och täcker golv och maskerar i etapper. Har tagit mig igenom två tredjedelar av rummet och den sista tredjedelen går jag in på i morgon. Det är den värsta...soffa och tv-bänk måste bäras bort och ett skåp som är fastskruvat i väggen bara orkar jag inte ta ner så det får jag försöka plasta in på något lämpligt sätt. 

Ja, så nu är det vardag...riktig tråkvardag. Och ändå känns det rätt ok. Jag är som vanligt glad över att jag jobbar hemma. Det känns bra att vara här när så många barn är hemma och sjuka. Och det känns skönt att kunna använda de här trista höstdagarna till inomhusjobb...göra sånt som jag ligger efter med och sånt som tar lite tid och man inte fixar på en liten stund på kvällen. 

Igår var det i alla fall en fin dag! Söndag och vi firade min pappa som fyllt år nyss! Då var det bara ett av barnen som kände sig så dålig att han inte orkade följa med hem till morfar och mormor. Vi andra blev bjudna på kaffe och tårta och sedan gick vi en promenad! Vi gick vår vanliga vända ner till fågelsjön! Sexåringen tog longboarden. Den har han fått ärva av sin näst största storebror och han blev sugen på att åka lite...det var några år sedan sist! Och så blev 11-åringen också sugen på en tur. De turades om och hade kul! Det var så härligt ute...solsken och underbara färger! 


En sista lupin för året! 2 kommentarer:

 1. Haha! Låter bekant! Regn och ruggigt och blåsigt och kallt och usch....här också. Men det gör oss inget för hela helgen har varit solig och fin och vi har roat oss hemma i trädgården, druckit te på altan i höstvärmen, varit på utflykt och fyndat på barnloppis.

  Idag har jag "vilat"; lekt med barnen, lagat mat till alla och övat på stavning och lite matematik med barnen.
  Det är skönt att finnas hemma. Tänker på vår minsta, som vid det här laget enligt gängse norm skulle vara en rutinerad dagisbesökare. Galet. Som vanligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter härligt! Både helgen och vardagen! :)

   Radera