fredag 29 september 2017

Hårda tider

Jag läser om missfall. Tydligen har andelen kvinnor med upprepade missfall ökat med 58 procent under perioden 2003 - 2012. De senaste fem åren har ökningen varit särskilt stor. Ingen vet varför. Det verkar inte vara åldern det beror på. Att kvinnor får barn senare alltså. Det skulle kunna vara att immunförsvaret reagerar för kraftigt och stöter bort en graviditet. Man ser att inflammatoriska sjukdomar och allergier ökar i samhället. Det kan också vara livsstilsfaktorer som spelar in...rökning och övervikt. Men den genomsnittliga vikten har bara ökat marginellt under perioden och färre gravida röker än tidigare. Så då kan det väl inte vara det.

Ja, vad kan det vara då? Inte vet jag...hur skulle jag kunna det...som vanlig mänska...men jag tänker...det gör jag ju i tid och otid. Jag tänker att det inte är tider för barn och graviditet. Det är inte tider att vara kvinna. Det är hårda tider. Det är inte riktigt läge att vänta barn...känna dagar som tickar...arbete som väntar...inskolningar och vab...lämningar och hämtningar...det är inte tider för drömmar om barn...de passar ändå inte riktigt in...för ingen har ju liksom tid att ta hand om dem, barnen och drömmarna. Det är det vi har dagisen till...de överfulla...med sjukskriven personal och för få vikarier...Det är inte lugn och ro kring mammor som väntar barn. Det är inget särskilt att vänta barn...ha en bäbis...det är bara en liten parentes i en mammas liv. Det riktiga livet. Förvärvsarbetarlivet. Det som väller ut före och efter den där lilla barnarevan i hennes liv. Så här tänker jag. Helt oprofessionellt. Men så far mina tankar.

4 kommentarer:

 1. Ja, vad beror det på? Psykologiska faktorer? Vaccin? Kemikalier? Spermiekvalitén bland västerländska män sjunker också. Man kan ju bli konspiratorisk.

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Det har länge pågått en "kampanj" för att västerlänningar ska föda mindre barn. Att där finns östrogen i dricksvattnet hjälper nog inte männen precis att bli manliga men det är inte meningen heller för pojkar ska bli några metrosexuella varelser. Att sen många pojkar inte växer upp med några manliga förebilder hjälper ju inte heller men det hör inte hit här.

  Barn är något som, i dagens samhälle, ska skaffas och finnas men inte påverka livet nånting.

  Kemikalier kan vara en faktor, för det förekommer i största delen i västvärlden, och sen tror jag inte att pumpa in en massa hormoner i form av p-piller etc i kroppen i många år är något positivt för kroppens hormonbalans.

  Måste bara skriva om en annan sak jag såg idag, snacka om att hjärntvättningen av barnen ska gå undan här nu när barnböckerna ska göra så att barnen tycker det är helt normalt med heltäckande klädsel och månggifte. Böckerna riktar sig till barn mellan 3-6 år (alltså barn i förskolan).
  http://www.friatider.se/3-ringar-ska-l-ra-sig-om-islam-och-polygami-farfar-har-fyra-fruar
  Nä, det pågår ingen islamisering i detta landet, nä nä vi fortsätter att blunda :/

  Hälsningar från skåne

  SvaraRadera
 3. Det ligger nog mycket i det ni skriver om kemikalier och sånt! Och så tänker jag att det kunde vara intressant att forska om vad kvinnor som är med om detta har för arbeten. Vilka påfrestningar på kropp och själ innebär de...stressnivåer osv.

  Intressant det där med barnböckerna! Det är väl så ...barnböcker ska spegla samhället...normerna slås fast och barnböckerna bekräftar verkligheten...alla barn går på dagis, föräldrar skiljer sig, man kan ha två mammor eller två pappor...och folk har slöja. Vi läser helst lite äldre böcker...de är ofta inte så inriktade på att indoktrinera barn.

  SvaraRadera
 4. Håller helt med om at äldre böcker är bättre! Bättre på många sätt, håller en högre kvalité på själva berättelserna i sig också. Jag är glad att vi sparat många äldre böcker med "vanlig" berättelser. När jag försöker hitta något nytt så är det för småttingar bara dagis, välling & spjälsäng och för de äldre bara multikulti, bonusföräldrar och hen-s.

  SvaraRadera