fredag 22 september 2017

En tur till landet!

Städa, städa hela förmiddagen! Litet avbrott för "mammaskolan" - lite, lite matte, läsa en ganska lång text och det gick jättebra, skriva några ord och på eget bevåg försöka lära sig rita en näsa! Och så lunch! Och så satt vi och pustade en liten stund! Drack kaffe och tittade på Tom och Jerry! Så piggnade vi till och fick lust på en cykeltur! Vi hade bara en timme på oss till första storebrodern skulle sluta skolan men vi har ju sån tur att vi har "landet" bara några minuter bort om man tar cykeln! Så vi gav oss av! 

Det var en härlig höstdag! Luften ljum och fuktig och färgerna dämpade och mättade...grönt som mörknat till oliv och på väg att bli gult och orange men inte riktigt än...Korna (eller ja, de är väl inte kor direkt utan ett par tjurar och resten...ja, vad säger man? Oxar, stutar?) fanns kvar och betade vid vägen! Det låg lite torrt gräs vid vägrenen och den ville N ge till dem. De blev glada och kom och radade upp sig och blev matade. De var lite försiktiga och ville inte bli klappade men vi kunde i alla fall få till en liten klapp på en fuktig, varm mule om vi höll fram höet...
¨
Det svirrade i luften och ett gäng små fåglar flög runt...upp i himlen och ner och satt på tistlarna med sina vita fluffiga fröställningar...verkade äta. Min pappa som var med förstod vad det var....steglitsor! De var så fina...så vackra färger...men snabba...inte en enda ville fastna på foto!
Inte många andra fåglar syntes till förutom någon enstaka kråka. Men så plötsligt kom något stort flygande över den lilla sjön...en häger! 
Sommaren dröjer sig kvar...blåklockor och gula fibblor blommade för fullt....en sista färgexplosion innan kylan tar dem! 


Det blev en fin stund! Så mycket vackert att vila ögonen på! Men sen fick vi skynda hem för att möta storebror! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar