måndag 30 oktober 2017

Helgen som gått...

...var en bra helg! Vi jobbade hela helgen och det kändes bra för vi har mycket som måste göras och som helst ska bli klart innan den riktiga vinterkylan kommer!

Jag och småbarnen jobbade i trädgården! Krattade löv, städade undan leksaker, städade lekstugan, tog en hel del ogräs...Det här härligt ute i trädgården...en lite isig kyla, fina färger...höstens färgprakt är nästan borta och färgerna är nedtonade och stöter i brunt...det är fint...lugnt och stilla. 
Solrosen har tappat sina gula kronblad och bara foderbladen är kvar...det gula har blivit brunt och mildgrönt...Lika vackert som på sommaren...bara annorlunda! 
Nävorna fortsätter att spraka i rött och guld och grönt! 
Och floxen kämpar på...några enstaka färgklickar bland allt det vissna! 
Barnen växlade mellan att hjälpa till och leka...trädklättring, studsmattehoppning...
Maken jobbade på med utbyggnaden...drog el och fixade med golvreglar, satte dit gipsplattor på väggar och tak...fick god hjälp av tre av de största barnen och min pappa. Och så fixade äldste sonen med sin bil...installerade motorvärmare...läste i handböcker, tittade på youtube...var hos morfar och tittade hur det såg ut i hans bil...fick hjälp av sin pappa...och till slut gick det vägen!  

Katten tycker kylan är lite trist...det blir bara korta svängar ut och runt huset och så in igen...somnar i sin favoritfåtölj på fårskinnet! Han börjar bli gammal...fyller 17 år i morgon...men verkar pigg och frisk än så länge! 
'
En ny kvällritual har vi skaffat oss! De yngsta två älskar att åka rullskridskor så en vända på gångvägarna har det blivit innan kvällsmaten...härligt för mig att gå fort och för barnen att rulla fram och testa att åka i backar! Det är mysigt att ge sig ut när mörkret faller och himlen blir silverblå och luften bär på föraningar av vinter! 
Men nu är det måndag! Det är lov och det är härligt! Vi sov länge i morse och har inte gjort något särskilt idag...tittat på tv, räknat lite matte, tränat på lite engelska och tyska, lagat mat, varit och handlat...struntat i att städa och tvätta...det syns...men ett ryck om en stund, innan kvällsmaten, får nog bukt med det...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar