onsdag 6 januari 2016

Trettondagsafton!

Igår var det trettondagsafton! Maken jobbade men vi andra hade en härlig dag och när han kom hem så hade vi alla det roligt tillsammans!

Det var härligt väder igår, soligt och glittrigt, så jag och de tre småbarnen gav oss ut på en upptäcktsfärd. Den här gången valde vi det brantaste och oländigaste "berget" i närheten. Min barndoms "berg" där vi barn klättrade och lekte krig och drömde oss bort till andra världar och tider. Barnen ville smyga och jag var tvungen att ta aktiv del eftersom snart 5-åringen verkligen ville smyga med och det här berget är för farligt för en sån liten att kravla omkring på alldeles på egen hand. Så vi blev två lag, jag och lillen i det ena laget och de två stora i det andra. De stora smög sig iväg och gömde sig och vi andra letade. Vi var så tysta för att höra och vi spanade efter snö som föll från träden om någon kom emot. Vi gömde oss bakom stenar, klättrade både uppåt och nedåt och kanade nerför branter...Det var roligt och spännande och emellanåt såg vi någon mössa sticka fram bakom ett träd eller hörde ett fnitter bakom oss och såg de två stora sticka iväg för att gömma sig på nytt! 

 Ett litet ansikte tittar fram! 
 Nu har vi snart en fast! 
 På spaning! 
 På kvällen lagade vi mat tillsammans, stekt kyckling, sallad, haricot verts och rödlök och basilikasås och caesardressing och nybakt bröd. Vi hade något att fira! Vår 18-åring hade tagit körkort och vi var alla lite spralliga av att han klarade det! Vi gjorde efterrätt också - crème brulé precis som för några dagar sedan! 
 Så här mycket kan en hungrig 15-åring lassa på sin tallrik! Tur att vi gjorde mycket mat!
 Efter maten spelade vi spel tillsammans - hela familjen tillsammans och 15-åringens flickvän! Vi spelade plockepin, couronne, othello och schack! Roligt! 2 kommentarer:

 1. Vilken rolig dag i snön ni verkar ha haft, rolig och spännande och sedan ett så mysigt avslut med spelen på kvällen ;) Härligt!
  Får själv lust att packa mackor och termos och ta med familjen ut i skogen, det sker på tok för sällan (och det är ju så skönt när man väl kommer ut i naturen) tack för fin inspiration!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi hade det roligt! Det är så härligt med vinter!

   Radera