måndag 25 januari 2016

Öronproppar

Jag läser på en sån där sida på fb som riktar sig till förskollärare. Ja, de är ju lärare numera, de som tar hand om de allra yngsta eleverna i landet. Någon frågar om man får ha öronproppar när man jobbar på förskolan. Det får man. Hon får tips om vilka som är bäst.

Jag undrar om barnen också får ha öronproppar.


4 kommentarer:

 1. En kompis till mig provjobbade på förskola (ingen utbildning men de var i behov av personal). Hon sa till mig när hon kom hem att det var så vidrigt. Hon hade ont i huvudet hela dagen pga ljudnivån och bara kunde inte vara där en dag till. Det är samma person som har sina barn på förskola när båda föräldrarna varit hemma och när hon gymmat. Från att barnen varit ett år. Visste inte riktigt vad jag skulle säga. Så hon fortsatte vara arbetslös för att hon inte klarade en dag på förskola men fortsatte skicka sina barn dit när hon var hemma. Ibland är det svårt att inte döma. Faktiskt. Även om jag vet att det är dåligt av mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ibland kan det verkligen vara svårt att inte döma. Det låter ju helgalet.

   Radera
 2. Jag känner igen det där med hög ljudnivå. Jag har fått problem med mina öron sedan jag arbetade på förskola. Man kan ju tänka sig 23 barn på liten yta. Vissa dagar var det alltför kallt för att gå ut och det var de värsta "örondagarna". Pep i mina öron när jag kom hem. Undra hur det kändes för dagis barnen? Men ingen reagera varken pedagoger, föräldrar eller barn. Helskumt! Ja jag skulle personligen ALDRIG utsätta mina barn för sådana ljudnivåer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter inte som någon vidare bra arbetsmiljö - och då kan det ju inte vara det för barnen heller.

   Radera