söndag 17 januari 2016

Skidor och bad!

Helgen är snart slut. Den har varit vilsam och bra! 

I fredags tog jag ner skidor och stavar från vinden. De två minsta barnen blev eld och lågor och ville åka på en gång. Det fanns ingen tid att ge sig iväg till något spår men jag gjorde hastigt och lustigt ett spår runt huset och det dög bra det också! Varv på varv åkte de innan de blev trötta! 


I går blev det en tur till badhuset. Det var -20 grader ute så det passade bra med en inomhusaktivitet. Vi fick med oss de tre små. De största var tvungna att plugga och 14-åringen hade fortfarande känningar av sin öroninflammation han fick i julas så han fick avstå från badet den här gången. 9-åringen och 11-åringen var lite vilsna först utan sina stora bröder. De är så vana vid att de stora drar igång hopplekar från trampolinerna. Men nu var det de som skulle komma på lekarna. De tog snart fart - kasta boll, brottas på flytmadrasser, dyka ner till botten på det djupaste...trampolinerna fick vänta lite...det var inte så roligt när det bara var två tyckte de. Men på slutet kom de loss och det gjordes volter och döks både från 1an och 3an! Minstingen som brukar vara ganska försiktig i vatten var som ett nytt barn. Han lärde sig vara under vattnet med cyklop. Och sen började han "dyka" både från trappan och kanten. Och han lärde sig simma under vattnet. Han försökte göra det på ytan också men det gick inte än...Han gjorde bakåtvolter under vattnet. Han njöt av allt det nya han lärde sig och trots att vi var där bra länge ville han inte åka hem! 
När vi kom hem från badhuset var vi trötta och slaka - som man brukar vara. Vi gjorde inget särskilt. Läste, gjorde lite läxor, spelade schack och othello...spelade tv-spel...Och så lagade vi mat. Hamburgare blev det igen. Med hemgjorda bröd och hemgjord dressing och cole slaw igen. Gott igen! Och så blev det lite tv. Det är sällan vi är hela familjen som tittar på tv på helgerna numera men den här gången var vi nästan alla - utom den största som var på fest. Men istället hade vi med 16-åringens flickvän. Vi såg första avsnittet av Deutschland 83 - om en kille från DDR som mot sin vilja tvingas bli spion i Västtyskland. Vi gillade den allihopa...satt som på nålar i slutet...och väntar på nästa del! 

Och så var det söndag igen. 

Till lunch åt vi currykyckling, ris och tillbehör. Enkelt och gott. Det är bara att bryna kycklingen och sen strö över curry efter smak och riven ingefära  och så grädde, salt och peppar. Och så ris till det och sallad, gurka, bananer. rödlök, jordnötter och mango chutney! 
 Efter lunch gick jag, maken och de två yngsta samt deras lilla kompis ut i skogen en stund. Vi tog grillpinnar till kvällen och så lekte barnen i "sin" koja i skogen. De samlade ved och "eldade" och letade efter vilda djur. 
 Det är kolmörkt ute fast klockan bara är halv fem. Vi ska snart dra igång veckobadet och sen fixa lite kvällsmat. Vi ska grilla korv i vår öppna spis hade vi tänkt. Det tycker både barnen och vi är mysigt! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar