söndag 10 januari 2016

Hamburgare och vinterliv!

Det snöar varje dag. Det ser inte ut att komma så mycket men det stadiga, ihärdiga snöandet...lätta luftiga silvriga flingor...gör att det blir mer och mer snö. Världen blir vitare och tystare. Det är underbart. Jag läser en krönika i vår lokaltidning. Den handlar om att det är lätt att bli trött på alla underbara statusuppdateringar - härlig pulkautflykt, korvgrillning ute i naturen, skridskoutfärder...och allt är härligt, fantastiskt. Krönikören funderar över om aldrig någon har kaos, kalla fingrar, kissnödiga barn, bråk...Det har nog alla. Det vet man. Har man barn så är det inte alltid enkelt och jättekul att ta sig utanför huset. Det är mycket kläder, det blir blött, grusigt, vantar kommer bort...Men so what...för det mesta, när man krånglat sig ut.. så är det härligt! Man får tänka om de där statusuppdateringarna att de visar en bit av verkligheten. Precis som man i ett heminredningsreportage inte visar upp det stökiga hemmet, där tvätten ligger framme, där kaffekoppar och smulor finns på borden...så kan man välja att visa det roliga och hoppa över att vanten blev borttappad eller ett barn var tvungen att gå på toa efter att täckbyxorna satts på. 

Vi är ute varje dag. Och det är härligt! På riktigt! Vi får inte nog av snön och isen och allt det vackra. I förrgår tog vi en tur till vårt berg igen och den här gången hade skogarna blivit helt vita. Det var så outsägligt vackert!

Det är något visst med att stå högt uppe på ett berg och se ut över den tysta världen. Och så kommer plötsligt en kråka flygande. Stor och svart och ett ödsligt kraxande...Annars total tystnad. Men något har ändå ändrats sen efter nyår. Det är ljusare. Luften känns annorlunda. En liten stund på förmiddagarna kan man höra fågelkvitter. Det är löften om vår...fast det är långt kvar. 
Det är klättring som är roligast och snart 5-åringen blir bättre och bättre. Han älskar det. Att hasa ner, ta tag i grenar, kravla upp igen...
På fredagskvällen gjorde vi hamburgare. Vi hade så mycket köttfärs kvar. Vi bunkrade upp när det var extrapris före jul. Jag bakade hamburgerbröden själv - mycket godare. Och hade vi cole slaw kvar från lunchen. Och stekt potatis till. (för mycket kolhydrater men...gott var det) och hemgjord hamburgerdressing! Smaskens! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar