torsdag 30 maj 2013

Skördepanna och äppelblom!

Vi är ute för jämnan nu för tiden. Barnen njuter av att springa barfota, klättra i träd, hoppa studsmatta... av att vara ute! Jag njuter av att se barnen har roligt, bli brunare och ljushårigare... Jag njuter av att vara ute i trädgården och greja, planera, gräva, rensa....Växtligheten har äntligen kommit igång på riktigt! Jag börjar få överblick över mina rabatter - ser vad som har dött och vad som klarade sig. 
Alpklematisen har blivit grön ända upp till hustaket och blomknopparna har slagit ut och blivit vackert blå!
Löjtnantshjärtana har slagit ut!
Äppelträden står i full blom, vackra som rosavita moln...
Det mesta är sig likt i trädgården. Gamla vänner som tittar upp. Några har försvunnit och några verkar breda ut sig lite mer än de gjort tidigare. Några nykomlingar finns det också. Jag satte ganska många alliumlökar i höstas. Än ser man bara knopparna och snart ska det bli spännande att se hur de kommer att se ut!
Det enda jobbiga med sommaren är att det helt plötsligt blir svårare att få något gjort inomhus. I alla fall om man har en liten 2-åring som älskar att vara ute och verkligen inte tänker gå in bara för att lunchen ska lagas. Jag försöker hålla mig till så lättlagad mat som möjligt. En favorit just nu är Skördepanna - ursnabb att fixa till och väldigt god....
 

2 p
 
Man kan ta lite vad man tycker i grönsaksväg, t ex röd lök, paprika, champinjoner...
 
Slanta valfria korvar (det är gott med någon kryddig varitant).
Strimla grönsakerna.
Fräs korven i smör.
Tillsätt grönsakerna och fräs en stund.
Fös ihop korv och grönsaker så att det bildas 4 "hålrum" och knäck ett ägg i varje.
Stek på ganska svag värme tills äggen stelnat. Om man vill att det ska gå fortare kan man lägga på ett lock (äggulorna blir lite blekare då men det är lika gott ändå).

2 kommentarer:

 1. ja,de är uuunderbart att vara ute!!! tycker dock mina stora blir lite rastlösa ute ibalnd konstigt nog....men de är väl så här i början.
  idag är lillan 2 år och för mej är hon liten..tänk om jag hade haft henne på fsk nu..för mej känns det helt overkligt om de hade varit så..
  nu hoppas jag bara på under eller ngt för att fortsätta detta livet..min dröm...
  nu ska jag sova..
  för sent uppe som vanligt.
  kramis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänker ofta som du - tänk om jag hade haft min lille på förskolan nu! Hur hade han haft det? Vad skulle han göra alla timmar utan mig? Och hur skulle jag må utan honom? Jag blir så ledsen över att vi föräldrar ska utsättas för detta! Tvingas till något vi inte vill, något vi inte tror är bäst för våra barn... Det är inte snällt! Hoppas, hoppas att det ordnar sig för er. Jag studerade ju mellan mina två sista - fattade det inte då men det hade jag verkligen nytta av - jag fick behålla min sgi - visste jag inte men det var ju en glad överraskning. Det kan man ju också fundera över - signalen är alltså att studier är värt något (även om man läser något samhället inte kommer få ut något av)- inte nog med att det kostar pengar för staten man får också bidrag för barn och behålla sgin. Men en mamma som tar hand om sina barn, ger dem mat, tvättar dem, kramar dem, pussar dem, bryr sig om dem... hon är inte vatten värd! Det gör mig både gråtfärdig och superarg!! Kramar!

   Radera