onsdag 8 maj 2013

Galette de Pérouges!

Nu är det helg igen! Då kan man ju passa på att baka en kaka! Här är receptet på en fransk galette - Galette de Pérouges. Den är riktigt god och väldigt mäktig så en smal strimla räcker!
 
 
10 g jäst
1 msk vatten
150 g smör
1 ägg
1 tsk salt
3 msk socker
rivet skal av 1 citron
ca 4 dl mjöl
 
Att strö över den utkavlade kakan:
50 g smör i små kuber
4-5 msk socker
 
Lös upp jästen i en matsked ljummet vatten.
Rör smöret mjukt och rör i ägget och sedan socker, salt och citronskal.
Tillsätt vattnet/jästen och arbeta snabbt in mjölet lite i taget.
Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Kavla ut till en stor tunn kaka. Det går lätt om man kavlar på bakplåtspapper.
När kakan ligger på plåten formar man en kant runtom, som på en paj.
Lägg över de små kuberna av smör och strö över socker.
Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar