fredag 11 januari 2013

Torskburgare

Jag fortsätter att leta torskrecept och i går träffade jag äntligen rätt! ALLA barn tyckte att det var jättegott! Fast det kanske inte var så förvånande eftersom det var burgare det var fråga om! Gjorda på torsk då! Det var kanske en lite väl lyxig torsdagsmåltid så nästa gång vi gör den får det bli en fredag istället!

 
Gör först en pepparrotsmajonäs:
 
1 finhackad vitlöksklyfta
1 rumstempererad äggula
1 dl rumstempererad rapsolja
1,5 tsk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
0,75 dl riven pepparrot
 
Blanda vitlök, äggula och tillsätt droppvis oljan under kraftig vispning. När majonäsen tjocknat kan du låta oljan rinna sakta ner under vispning. Smaksätt med de andra ingredienserna samt salt om det behövs. Låt majonäsen mogna i kylskåp en stund innan servering.
 
400 g torsk
2 finhackade schalottenlökar
1 finhackad vitlöksklyfta
1 finhackad och urkärnad chilifrukt
2 uppvispade ägg
1 citron, rivet skal och saft av hälften
1,5 dl hackad dill
salt och svartpeppar          

Hacka ihop allt till en färs i matberedare. Forma biffar. Dubbelpanera dem i först vetemjöl, sedan uppvispat ägg och sist ströbröd.

Stek i smör och olja.
 
Tillbehör:
sallad
skivad rödlök
saltgurka
citron
riven pepparrot
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar