måndag 14 januari 2013

Allt har sin tid!

Jag gillar nedanstående citat från Gamla Testamentet. Så är det ju - allt har sin tid. Det känns skönt att tänka så ibland - att det inte är så bråttom. Saker och ting förändras hela tiden. Man kan vila i nuet och ta vara på det som är.
 
Predikaren, 3:e kapitlet
 
1. Allting har sin tid, och vart företag under himmelen har sin
      stund.
  2.  Födas har sin tid, och dö har sin tid.  Plantera har sin tid, och
      rycka upp det planterade har sin tid.
  3.  Dräpa har sin tid, och läka har sin tid.  Bryta ned har sin tid,
      och bygga upp har sin tid.
  4.  Gråta har sin tid, och le har sin tid.  Klaga har sin tid, och
      dansa har sin tid.
  5.  Kasta undan stenar har sin tid, och samla ihop stenar har sin
      tid.  Taga i famn har sin tid, och avhålla sig från famntag har
      sin tid.
  6.  Söka upp har sin tid, och tappa bort har sin tid.  Förvara har
      sin tid, och kasta bort har sin tid.
  7.  Riva sönder har sin tid, och sy ihop har sin tid.  Tiga har sin
      tid, och tala har sin tid.
  8.  Älska har sin tid, och hata har sin tid.  Krig har sin tid, och
      fred har sin tid.
 
 Vår minsting närmar sig 2 år. Det är så lustigt med små barn - hur de liksom avverkar olika bitar i sitt lärande. Jag brukar tänka på citatet från predikaren ofta när det gäller mina barn. Ibland är utvecklingen så tydlig. Särskilt när barnen är riktigt små blir det extra tydligt hur allting har sin tid. Minstingen har ägnat sig åt att stoppa i saker i andra saker en lång tid. Leken har förfinats och förändrats allteftersom han har blivit äldre men han har ändå ägnat sig åt att just stoppa i. Efter tre skrikiga dagar när han visade tydligt missnöje slog han in på en ny kurs - staplandets tid inleddes! Den fjärde morgonen möttes vi av ett torn på vardagsrumsbordet. De stora barnen hade ätit frukost framför tv:n och jag var sen med att duka undan efter dem. När jag äntligen skulle hämta frukostporslinet möttes jag av en stapel av fat och glas - fint ordnade med varannat glas, varannat fat! Lilleman stod stolt bredvid och visade vad han hade byggt! Sedan dess ägnar han långa stunder varje dag åt att bygga - allt ska staplas - lego, klossar, bunkar, burkar, böcker...Ett mycket högt legotorn. En byggsugen storebror hjälpte till lite grann men de mesta bitarna tryckte han fast alldeles själv!


 
Att städa ur kökslådorna kan vara jättekul! Många saker att bygga med fanns det i lådorna! 1 kommentar:

  1. absolut en av mina favorit verser i bibeln och jag har en vän som ofta säger så...om jag är orolig för ngt eller undrar när de ska sluta med blöja..eller att de är trångt när de är 3 barn i sängen..då säger hon- allt har sin tid..å då blir jag lugn och gillar de tillståndet som nu är liksom .
    kramis

    SvaraRadera