torsdag 1 december 2016

Första december!

Vad mysigt med första december! När vi vaknade i morse var det inte svårt att ta sig ur sängen...julkalendern skulle ju börja! 5-åringen var väldigt taggad och kunde knappt vänta med att öppna den första luckan! Vi åt frukost tillsammans framför tvn och tände ljus! Och vi gillade det första avsnittet...det kan nog bli en bra julkalender i år! 

När skolbarnen kommit iväg till sitt och jag bäddat och diskat och allt det där vanliga tog jag fram Ns andra kalender...en pysselkalender! N blev jätteglad och ville sätta fart på en gång med det första pysslet! Så det gjorde vi! 
Vi gjorde trolldeg och kavlade ut och så fick N göra sina handavtryck! 
Och sen skar vi runt handens konturer...det skulle bli tomteansikten! 
Sen skulle trolldegen in i ugnen, länge, länge... och det var bara att vänta! Efter lunch gick vi ut och lekte i skogen och en lekpark och väntade på 10-åringen och 12-åringen som var på fiollektion. Det började snöa! Härligt! På den första decemberdagen och allt! Det var så vackert i skogen...fin pudersnö, kalla, grå toner, vinterdoften...Och det var kul att klättra lite...både uppåt och nedåt! 
Sen gav vi oss hemåt och drack te och åt smörgåsar och...sen, äntligen...var det dags att måla trolldegsfigurerna! 
Så här fina blev de! Nu ska vi bara fästa band i dem och hänga upp dem på väggen! 
Det är så mysigt att vara hemmaförälder så här i december! Att kunna fixa och dona och dela detta med 5-åringen, ta emot de stora barnen efter skolans slut...kunna låta dem ta del av förberedelserna inför julen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar