måndag 1 februari 2016

Helgen som gått...

...gick fort! Maken var bortrest förra veckan och kom inte hem förrän i lördags. Och det kändes inte riktigt som helgen startade förrän han var hemma. I fredags latade vi oss rejält. Jag orkade inte laga mat och hade ingen lust att diska mer heller så vi beställde pizza helt enkelt. Det gör vi inte särskilt ofta så barnen blev otroligt glada! Yes! Ropade ett par av dem när de fick reda på den glada nyheten! 

På lördagen kom far i huset hem och det tyckte vi alla var roligt! Skönt att ha honom hemma igen! Vi åt lunch tillsammans och sen grejade vi bara lite med småsaker. 

Vi hade gjort lite extra gott kaffebröd till eftermiddagsfikat! Jag hittade ett paket nougat i kylen - det hade inte gått åt i julas...Så det fick bli nougatrutor. Enkelt och gott!

Till en stor ugnsplåt:

275 g rumsvarmt smör
1,5 dl socker
10 dl havregryn
5 msk mjöl
0,5 dl ljus sirap
4 tsk bakpulver

Blanda och tryck ut i formen - med bakplåtspapper i förstås!
Grädda i 175 graders värme i ca 15 min.
Hyvla över ett paket odense nougat över den varma kakan och bred ut.
Skär i bitar när kakan kallnat! 
På kvällen lagade vi asiatisk mat. Det är också något alla gillar så jag fick ett par "yes!" nu också! Jag gjorde två varianter - en gryta med röd curry och kokosmjölk och en wok. Nudlar och ris till. Allt fick godkänt! 

I går, söndags, gjorde vi läxor med barnen. Matte och svenska och tyska och engelska. Några läxor var från skolan och andra var mina! Sen blev det mest skjutsning till och från freerunningträning. Nu går alla 5 stora barn. De går i tre olika grupper och dessutom är två av barnen ledare! I år kom 9-åringen äntligen med! Som han väntat och så lycklig han är över att få vara med! Minstingen fick följa med ett par vändor när vi skjutsade. Han gillar att åka bil och han tycker om att vara med och titta en stund på freerunningen och han längtar efter att få vara med han också! 

Sen var det inte så mycket kvar av dagen. Fika och så bad. De två minsta barnen köpte sig en badbomb när vi handlade tidigare i veckan och den skulle användas till helgbadet! Det var högtidligt. De planerade hur den skulle sänkas ner och kände efter hur bomben skulle hållas så att det blev rättvist! 
Det gick bra och det blev ett roligt bad! Det brusade ett bra tag och det luktade gott och till på köpet blev vattnet härligt blått!

Och så var det kväll. Kvällsmat framför tv:n. Resterna från kinamaten räckte precis till barnen. Vi tittade på Kampen om tungvattnet. Vi orkade inte vänta på att avsnitten ska komma på tv utan har tittat i förväg på en sån där filmsajt på nätet. Den är riktigt bra tycker vi alla. Spännande! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar