måndag 8 februari 2016

Veckan som gått...

... var bra! Far i huset var bortrest igen så vi fick klara oss själva. Vi höll på med vårt vanliga jobb...skola, städning, tvättning, musik, läxor...Som vanligt är jag extra glad över att  vara hemmafru när jag är ensam hemma och ska driva runt hem och barn på egen hand. Det vore inte så roligt att först jobba och sen komma hem och försöka få ordning på mat och städ och barn och allt...och försöka hålla sig pigg och glad dessutom.

På tisdagen bakade jag och minstingen semlor på förmiddagen! En vecka för tidigt men det var hursomhelst uppskattat av skolbarnen! Jag skämde bort dem lite och gjorde hela tre varianter - med mandelmassa, vaniljkräm och nutella - så alla blev nöjda och belåtna! 

Förrförra veckan var vi ju sjuka och missade fiollektion och orkester...men den här veckan var det som vanligt igen. Jag och minstingen var med på fiollektionen som vi brukar. Det är roligt. Den här gången fick de en polska i läxa - Kruspolska av Hedningarna. Den var riktigt fin. Vi har spelat den många gånger nu i helgen och den börjar låta bra! N tycker om att vara med på fiolen. Man kan se hans utveckling när man tänker på hur han varit genom de 1,5 år barnen spelat. Först satt han i mitt knä hela lektionerna. Han hade med sig lite kex och russin för ha större chanser att sitta stilla en hel halvtimme och bara lyssna. Det gick bra. Senare blev det lite knöligare och han ville ofta hem...tjatade lite tyst och var rörig och rörlig. Men det har gått över. Numera vet han precis vad han ska ta sig för den där halvtimmen. Han packar sin lilla väska med det han vill ta med sig. Papper, pennor, några bilar ibland. För det mesta ritar han. Lyssnar också och kommenterar tyst om det är något han tycker om. Han känner barnens spelkompis och pratar med honom. Pratar ibland med pojken som spelar innan. Läraren hälsar han på men blir stillsam i hans närvaro. 
En av dagarna hade barnen studiedag. Då sov vi länge och sen cyklade vi till en mataffär och handlade lite mat till dagens lunch. Samt lite godis att ha till eftermiddagen. För då såg vi på en Harry Potter-film tillsammans. Och då ville vi ha det lite mysigt fast det bara var en vanlig vardag! Inte ofta det händer så det kunde vi gott unna oss! 

På fredagen kom barnens pappa hem! Han kom innan lunch så jag, han och minstingen åt tillsammans och sen gick vi en promenad och hämtade de två minsta skolbarnen! De blev så glada över att se sin pappa igen! 

I lördags firade vi två av barnen - minstingen som snart fyller 5 och storebror som snart fyller 12! Barnens mormor och morfar och farmor och de två flickvännerna var här och firade! Vi drack kaffe och åt tårta. Prinsesstårta och dajmkladdkaka! Och så öppnade vi paket och tittade på gamla hemfilmade filmer, spelade piano och så åt vi kvällsmat, Flygande Jakob. Pratade en massa vid matbordet om allt möjligt...resor, mat, språk...Och så tittade vi på Melodifestivalen. Som ingen egentligen ville se för det var inte riktigt musik i vår smak. Men det var för all del intressant att se.

Söndagen är freerunningdag! Tre grupper är våra barn sammanlagt med i. Både som deltagare och tränare. Jag skjutsade fram och tillbaka den här gången för maken höll på att laga bilar. 
Lille N var med och han fick vara med lite i pauserna mellan gruppbytena. Han fick testa att hoppa på de studsiga långa mattorna och hoppa ner från höga skumgummi"klossar". När det inte var paus sprang han fram och tillbaka på läktaren! Han älskar att springa och en lång gång går inte att motstå!

Nu är det måndag igen och barnen är i skolan! Jag och N ska snart sätta fart med dagens bestyr! Tvättning och städning igen! Precis som vanligt! Sen får vi se! Solen verkar vara på väg att titta fram! Kanske går vi till lekparken en liten stund! Eller tar en cykeltur! Vi får se!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar